ISTO PODUZEĆE OBAVLJA SVE GLAVNE POSLOVE U SISKU, PRIPREMAJU NATJEČAJE, A ZATIM NA NJIMA POBJEĐUJU

ISTO PODUZEĆE OBAVLJA SVE GLAVNE POSLOVE U SISKU, PRIPREMAJU NATJEČAJE, A ZATIM NA NJIMA POBJEĐUJU

20. veljače, 2021.

Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani organizira prosvjed kod sata i vrši pritisak na gradonačelnicu. Pod javnim pritiskom, na dnevni red Gradskog vijeća dolazi famozni Zaključak kojim se Gradsko vijeće protivi izdavanju građevinske dozvole Rijekatanku te kojim se traži da se pri “idućoj izmjeni” prostorno planske dokumentacije uvrsti odredba kojom se “zabranjuje gospodarenje opasnim otpadom u Novom Pračnu”

Iako je sisačka gradonačelnica do sada bila vješta u skrivanju tragova, dokumenti koji ju inkriminiraju ovih dana izbijaju na površinu. Unosan posao s otpadom proširio se i na milijunske građevinske zahvate, a po dokumentaciji koja se pojavljuje otkrit će se toga sve više i više…

Tekst: GO HDZ Sisak

Sisak osim potresa u tajnosti trese još jedna opasnost zvana OTPAD. Danas smo ponovo tražili odgovor gradonačelnice, a na sjednici Gradskog vijeća javno je uhvaćena u laži.

Tvrtka koja se bavi gospodarenjem opasnim i neopasnim otpadom Rijekatank podnijela je pismo namjere za kupnjom gradskog zemljišta unutar poslovne zone Novo Pračno i gradonačelnica Kristina Ikić Baniček prodaje im gradsko zemljište na kojem će se baviti gospodarenjem opasnim i neopasnim otpadom.

Nakon što se izrađuje Studija utjecaja na okoliš, a u javnost procurili detalji o dovođenju otpada u Sisak, građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani organizira prosvjed kod sata i vrši pritisak na gradonačelnicu. Pod javnim pritiskom, na dnevni red Gradskog vijeća dolazi famozni Zaključak kojim se Gradsko vijeće protivi izdavanju građevinske dozvole Rijekatanku te kojim se traži da se pri “idućoj izmjeni” prostorno planske dokumentacije uvrsti odredba kojom se “zabranjuje gospodarenje opasnim otpadom u Novom Pračnu.”

Odmah tada upozorili smo vijećnike vladajuće većine i javnost da je to samo predstava – Rijekatank će svoju djelatnost obavljati na sisačkom tlu. Rijekatank podnosi zahtjev Gradu Sisku za izdavanje građevinske dozvole, no uhvaćena u opasnoj namjeri da otpad na tiha vrata uvede u Sisak, gradonačelnica pokušava javnost usmjeriti prema Ministarstvu za „nadležno postupanje“. Ministarstvo vraća Gradu zahtjev za izdavanje dozvole jer to i je u njegovoj nadležnosti sukladno Zakonu o gradnji i gradonačelnica je tu u problemu. Krajem 12. mj. 2020. Grad potom izdaje dozvolu, a potres koji je uslijedio samo dan poslije, u potpunosti je maknuo fokus s otpada.

Nakon što je Grad Sisak izdao građevinsku dozvolu Rijekatanku, za očekivati je da će u prijedlog plana uvrstiti zabranu gospodarenja otpadom u Novom Pračnu, ali znajući pritom da to neće imati pravnog učinka na djelatnost Rijekatanka, naime on će se smatrati zatečenim stanjem, a prostorni plan neće predstavljati zapreku djelatnosti Rijekatanka. I gradonačelnica s otpadom ima čistu situaciju. U videu se jasno može čuti kako je i ovaj put pokušala prebaciti ministarstvu odgovornost, ali uhvaćena je u laži. https://youtu.be/CYkQ7bsCbN0

Jedina je istina da je OTPAD u Sisak dovela Kristina Ikić Baniček, prodala gradsko zemljište i na kraju još izdala građevinsku dozvolu s datumom 27.12.2020.

Budući je posao s otpadom iznimno unosan, danas smo otvoreno pitali Kristinu Ikić Baniček – za koliko je prodala Sisak?

Druga laž sisačke gradonačelnice može se “lakše” procijeniti, ona je teška preko 40 milijuna kuna, a zove se Ledena dvorana Zibel. Ono što opetovano budi sumnju je to što gradonačelnica s jednom firmom ugovara sve velike projekte.

Ledenu dvoranu Zibel, rekonstrukciju bazena u Capragu i dvoranu na Zelenom brijegu kao i obnovu škole Viktorovac, radi jedna te ista firma. Ista firma se čak uzima da pripremi natječajnu dokumentaciju pa se onda na isti taj natječaj javi.

Na sjednici gradskog vijeća, 17. veljače, Ikić Baniček negirala i lagala je da posao izrade projektnog zadatka rade zaposlenici gradske uprave. https://youtu.be/WeQt6SerJQg

Posjedujemo dokument koji ju demantira i javno ga objavljujemo.

Iako je sisačka gradonačelnica do sada bila vješta u skrivanju tragova, dokumenti koji ju inkriminiraju ovih dana izbijaju na površinu. Unosan posao s otpadom proširio se i na milijunske građevinske zahvate, a po dokumentaciji koja se pojavljuje otkrit će se toga sve više i više…  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code