IN MEMORIAM ŽELJKO TOŠIĆ PAJO

IN MEMORIAM ŽELJKO TOŠIĆ PAJO

14. rujna, 2017.

 

Svi najvažniji hrvatski mediji objavili su vijest da je u 90. godini preminuo Slavko Goldstein, partizan, izdavač, povjesničar i, kako su poglavito istaknuli, jedan od najuglednijih intelektualaca SFR Jugoslavije.

Međutim, ni jedan važniji hrvatski medij nije objavio da je gotovo u isto vrijeme preminuo Željko Tošić Pajo – Tigar, (r.1965.), jedan od Junaka hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, dva puta ranjavan i višestruko odlikovan pripadnik I. gardijske brigade Hrvatske vojske, legendarnih Tigrova!

O ovom istinskom heroju, o kojem bi i djeca trebala učiti, ministar hrvatskih branitelja, general Tomo Medved među ostalim je rekao da je smrt ovog skromnog, ali velikog hrvatskog domoljuba ogroman gubitak za sve nas.

Ali, „veliki“ mediji, a poglavito HRT, ovu su vijest, u odnosu na smrt Goldsteina (neka mu je laka hrvatska zemlja!) totalno marginalizirali i prešutjeli, baš kao što prešućuju i mnoge druge hrvatske Junake, a i značajne obljetnice Domovinskog rata. Na taj način i dalje je na snazi „rat protiv hrvatskih branitelja“, odnosno svih onih koji su poput Tošića bili prvi kad je trebalo.

Ne bi nas začudilo da već sutra netko predloži da se jedna ulica ili trg nazove Goldsteinovim imenom, iako je taj i takav dobar dio života posvetio negiranju svega što hrvatski diše!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. FRANO
    #1 FRANO 14 rujna, 2017, 23:11

    OPET OVAJ KOPRIVNIČKI TELAL NAM NUDI VJERSKI RAT I NJEGOVE IZVOĐAČE KAO SREĆU HRVATSKOM ČOVJEKU ,JER SU NAS TI KRIŽARI VRATILI U SREDNJI VIJEK, JER SU NAS TI KRIŽARI VRATILI U TOTALNO SIROMAŠTVO, JER SU NAS TI KRIŽARI PONOVO PODIJELILI PO NACIJI ,VJERI,RASI ,TRADICIJI I POLITIČKOM OPREDJELJENJU, ALI PO SVOJIM KRITERIJIMA,STEPINČEVSKOG HOLOKAUSTSKOG SUSTAVA ODNOSA.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code