IN MEMORIAM STJEPAN BORAK

IN MEMORIAM STJEPAN BORAK

16. travnja, 2019.

 

 

U ponedjeljak 15. travnja,  u 61 godini, preminuo je u Velikom Lovrečanu S t j e p a n B o r a k (Brezje Dravskao 17. 07. 1958. – V. Lovrečan, 15. 04. 2019.) Stjepan Borak, sin Blaža i Marije r. Goričan rođen je 17. srpnja 1958. u Brezju Dravskome.

Boljela ga je nepravda i nepoštivanje ljudskih prava pa se 1996. godine uključio u Komisiju općine Cestica za utvrđivanje ratnih i poratnih žrtava Drugog svjetskog rata, a svoj doprinos dao je i kod podizanja spomen križa na grobištu Križara, pogubljenih od strane vlasti kod rijeke Drave 22./23. srpnja 1946.. Spomen križ je na grobištu u Lovrečanu 28. srpnja 1998. blagoslovio vlč Ivan Košić, a povodom 60. obljetnice stradanja misu zadušnicu predvodio je biskup mons. Vlado Košić. Aktivno se uključio i obilježavanje ostalih mjesta stradanja pa je tako bio i član Odbora za izgradnju spomen kapele bl. Alojzija Stepinca na grobištu Pancerica u Otok Virju, a koju je po završetku, 18. lipnja 2000. godine blagoslovio mons. Marko Culej, prvi varaždinski biskup.

U želji da se i na ostalim grobištima i stratištima ovog dijela naše Domovine postave dostojna spomen obilježja uključio se, 20. rujna 2000. u osnivanje Društva za obilježavanje grobišta ratnih i poratnih žrtava u kojem je svih ovih godina bio član Izvršnog odbora, a tijekom proteklih godina, sve dok su mu to zdravstvene prilike dozvolile rado je sudjelovao i na hodočašćima na ostala mjesta stradanja.

Sprovod Stjepana Borak, našeg vrijednog člana, jednog od osnivača Društva za obilježavanje grobišta biti će u utorak, 16. travnja 2019. godine u 16 sati od grobne kućice u Velikom Lovrečanu, a nakon sprovoda misa zadušnica služit će se u crkvi sv. Lovre koja je ponad groblja.

Supruzi Dragici, djeci i njihovim obiteljima, unucima, rođacima i znancima izražavamo kršćansku sućut !

U Križovljanu Radovečkome, 15. travnja 2019. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code