IN MEMORIAM MIHAJLO GAJDEK

IN MEMORIAM MIHAJLO GAJDEK

22. prosinca, 2020.

Na gradskom groblju “Viktorovcu”, članovi županijske sisačko-moslavačke udruge HND-a i brojni Siščani u petak 18. prosinca su oprostili od novinara Mihajla Gajdeka, koji je tragično preminuo nakon teže bolesti u 70. godini. Iza tihoga i samozatajnoga Mihe ostaju ožalošćeni supruga, dvije kćeri, brat i unuci.

Mihajlo Gajdek bio je zaposlenik metalurškoga kombinata i njegova Centra informiranja, gdje je od 1977. do 1992. za “Vjesnik Željezare” radio kao fotoreporter, autor fotografija zavidne majstorske razine. Od 1981. do 1995. bio je snimatelj HRT-ova sisačkoga dopisništva, kada je početkom političke krize 90-ih u bivšoj državi, pobune i srpske agresije okom kamere bilježio sve povijesno značajne događaje. Među ostalim i one o krvavim ratnim zbivanjima, stradanju hrvatskih branitelja i progonjenih civila na sisačko-banovinskom i moslavačkom području. Zajedno s reporterom Zdravkom Strižićem, 28. rujna 1990. Gajdek, kojem je tom prilikom divljački oteta skupocjena oprema, fizički napadnut od sudionika nasrtaja na skladište oružja i velikosrpskog skupa ispred zgrade Policijske postaje Petrinje.

Za profesionalne patriotske zasluge, Mihajlo je Gajdek odlikovan Spomenicom Domovinskoga rata, te medaljama “Bljeska” i “Oluje”.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code