IN MEMORIAM JANJA NINIĆ BABIĆ

IN MEMORIAM JANJA NINIĆ BABIĆ

17. prosinca, 2015.

t2015-12-02_225846
U Zagrebu je u srijedu 16. prosinca preminula umirovljena bojnica Hrvatske vojske
Janja Ninić Babić, nakon duge i teške bolesti.
Janju njezini suradnici i prijatelji, a osobito hrvatski branitelji, pamte kao odanu, vrijednu i požrtvovnu osobu koja je uvijek pomagala drugim ljudima.
Janja Ninić Babić bila je do kraja odana hrvatskoj državi. Bila je istinski domoljub,
dokazujući to radeći odgovorne poslove u samostalnoj hrvatskoj državi, najprije u saborskom Odboru za pravosuđe, potom u Ministarstvu obrane u kojemu je radila kao jedna od najbližih suradnica ministra Gojka Šuška.
Janja Ninić Babić zaslužna je za otvaranje Ureda vojnog izaslanstva Republike Hrvatske u Pekingu, gdje je od 1998. do 2003. s izuzetnim uspjehom obavljala posao vojne izaslanice za što je dobila visoko kinesko odličje. Bila je prva žena koja je obavljala dužnost vojne izaslanice Republike Hrvatske u svijetu.
Za sudjelovanje u obrani i oslobođenju Republike Hrvatske i doprinos razvitku Oružanih snaga, predsjednik Republike dr. Franjo Tuđman odlikovao je Janju Ninić Babić visokim državnim odličjima.
Ove godine Janja je odlukom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović odlikovana Redom Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinski.
Rođena je 1960. godine u Gundincima (Slavonskom Brodu) od hrvatskih roditelja
Marije Ninić (rođene Koturić) i oca Petra Ninića rođenog u Crnici – Šibeniku. Osnovnu školu Marija Jurić Zagorka završila je u Dubravi. Gimnaziju je završila u Zagrebu.
Obitelj i prijatelji će se od Janje Ninić Babić oprostiti u ponedjeljak 21. prosinca 2015. na zagrebačkom groblju Miroševac u 14:10 sati, a sveta misa zadušnica služit će se istog dana u 16.00 sati u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Zlatko
    #1 Zlatko 19 prosinca, 2015, 18:59

    Počivala u miru Božijem.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code