IMPULSE IZLOŽBE

IMPULSE IZLOŽBE

12. ožujka, 2014.

Impulse2014PlakatImagePripKriv FINAL-page-001 Custom

Predstavljamo Vam prvu tematsku cjelinu Impulse festivala, koji će se službeno otvoriti izložbom u ponedjeljak, 17. ožujka  od 20.00 sati u Malom salonu.

Prvi put u Hrvatskoj, publici će se na otvorenju festivala predstaviti rad glazbene izdavačke kuće iz Montreala – Constellation recrods (Tindersticks, God Speed you, Black Emperor, Vic Chessnut, Black Ox Orchestar, Elfin Saddle i drugi). Izložba na jednom mjestu sakuplja kompletan vizualni opus kultne alternativne glazbene izdavačke kuće, koji se sastoji od dizajna covera ploča, CD-a i plakata. Od samog početka koncipirana kao putujuća, a osim u Beogradu, gostovala je u Ljubljani, Bernu, Parizu, Leipzigu, Beču.

Na inicijativu autora i kustosa projekta Relje Bobića, a u produkciji beogradskog kolektiva Dis-patch, ideja za ovo pomalo neočekivano partnerstvo predstavljena je kanadskom izdavaču još prije nekoliko godina, a potonji su je zdušno podržali.
Za vizualni identitet izložbe zaslužna je Isidora Nikolić, profesorica na FMK, grafička dizajnerica i jedna od selektorica konferencije Grafički (Dizajner): Autor ili univerzalni vojnik. Bitan aspekt izložbe je i prenošenje CST estetitke u prostor kao i kreiranje ugodnog ambijenta za publiku, u kome se može provesti više vremena i uživati u prikazanim vizualnim riješenjima. Jedna od glavnih ideja izložbe jest da se ne bavi samo glazbom i glazbenicima, već da vizualni svijet Constellation labela samostalno dobije tretman koji zaslužuje.
Izložba bez glazbe nije Impulse izložba pa će se za glazbu pobrinuti dobro poznato lice, Vlado Simcich Vava. Bivši član grupa Laufer i En Face  proteklih desetak godina uspješan je kao solo izvođač, a nije neprimjetan ni njegov književni rad, kroz organizaciju manifestacije Noć velikog čitanja. Kao glazbeni producent okušao se na albumima grupa En Face, Gipss, Urban&4, ENI… Za dokumentarni film Bosanoga snimio je glazbenu pratnju.

Izložba se može pogledati do srijede, 26. ožujka . Mali salon (Korzo 26) je otvoren za posjetitelje radnim danom od 10-13 sati i od 17-20 sati i subotom od 10 -13 sati.

 Ulaz je slobodan. Klik na Facebook event! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code