IMA LI NEŠTO LJEPŠE NEGO KAD SVAKO DIJETE NOSI HRVATSKI DRES ILI ZASTAVU

IMA LI NEŠTO LJEPŠE NEGO KAD SVAKO DIJETE NOSI HRVATSKI DRES ILI ZASTAVU

19. srpnja, 2018.

 

Mora sada zvanična vlast na loptu stati, pogledati lijevo, desno, naprijed, kao Subašić kada ispucava loptu, odmjeriti svoj odnos spram cijele Europe, posebno naglasiti nacionalni interes, razmišljti u smjeru, što bi moj narod rekao da ih izdam, a ja sam ih već izdao, domaćim i stranim interesnim skupinama. Nema izlike da je kasno, ne, nikad nije kasno učiniti ispravan potez, donijeti ispravnu odluku, samo mora se (namjerno izbjegavam – treba) mora se imati, slobodan um i hrabro srce, istinsko domoljublje

Napisao: Zdravko Cik

Ovaj veličanstven poduhvat i rezultat, na FIFA Svjetskom prvenstvu 2018.godine u Rusiji, koji je ostvarila Hrvatska – Hrvatska nogometna reprezentacija, sjajna generacija domoljubnih, hrabrih, momaka, internacionalnih virtuoza nogometne lopte, kao i ukupno ponašanje svih oko njih, daje nam za pravo da budemo veseli, ne veseli kao u birtiji, nego da budemo ponosni, koliko se je samo puta viorila zastava Hrvatske izvodila himna iz tisuće grla naših navijača na tribinama, u domovini, ponosni, jer smo pokazali veličinu u svim segmentima društvenog, socijalng i nadasve moralno – sportskog i odgovornog ponašanja na međunarodnoj sceni, a poglavito u samom finalu.

Sada smo svjedoci pojave dušebrižnika, zabrinutih za mišljenje nekoga u svijetu za ponašanje predsjednice, za pojavu Thompsona, za izjavu ovakvu ili onakvu.

Neka ih, neka izađu iz mišijih rupa, neka se čude kako se može slaviti „poraz“ jer oni su poraženi, jer oni nisu dorasli velikima, niti će imati hrabrosti učiniti nešto veliko, a što može biti veće i slavnije nego slaviti svoje junake, jer finale FIFA Svjetskog prvenstve se ne igra svakog vikenda, a kamoli lucidno, požrtvovno, znalački i hrabro osvojiti počast igrati samo finale, osvojiti srebro zlatnoga sjaja. Neki će malodušni govoriti da se samozavaravamo, neka ih u svojim skučenim i ograđenim strašivim umovima, hrani njihov strah, to je njihov problem, kao što je problem svih onih koji negativno pišu i spočitavaju za ponašanje predsjednice, za nastup Thompsona na sve iskazano zajedništvo, domoljublje, pa zar niste vidjeli da svako dijete ima nacionalni dres, da svako dijete ima zastavu svoje domovine Hrvatske, zar to nije divan prizor.

Dušebrižnici iskazuju strah

Da divan je prizor za nas domoljube, ali oni dušebrižnici doma i u svijetu iskazuju strah, napadaju, omalovažavaju, blate umanjujući postignuto, strah je na njihov strani, jer je doista strašno, neopisivo to hrvatsko zajedništvo taj ponos, slava, odlučnost u pokazivanju veličine i zaštita hrvatskog bića. Hrvatska je suverena samostalna džava.

Ma ne, nemogu oni ništa umanjiti, jer oni se pokazuju u pravom svjetlu, oni nisu ništa slično postigli, a vjerojatno niti neće, ali drugima zamjerati ispoljavajući vlastiti strah tu će oni zlato osvojiti sigurno. Sada se vidi u Europi tko ne želi Hrvatskoj dobro, tko joj cijelo vrijeme, podmeće, otežava, zavlači, tapša, a iz džepa uzima za sebe, dok neki misle da su upravo oni naši prijatelji. Nikada i nisu bili, samo za sebe i u svoju korist, jer su nas opustošili u ratu, nastavili nakon rata, uništavaju sve, plasiraju zelenaške financije, nekompletne, manjkave proizvode, a htjeli bi jeftino hrvatsko blago, od zemljišta do drugih vrijednosti. Dobro je to za njih, samo kada vide kako smo ujedinjeni onda malo zastanu, strah ih je hrvatskog naroda, nažalost nije strah prisutan kod domaćih političara, barem ne u onoj mjeri u kojoj su ovih dana finala pokazali i pokazuju, prerušeni u ponizne farizeje, zaboravjajući da se narod više prevariti neda i da može uvesti reda.

Stati na loptu

Mora sada zvanična vlast na loptu stati, pogledati lijevo, desno, naprijed, kao Subašić kada ispucava loptu, odmjeriti svoj odnos spram cijele Europe, posebno naglasiti nacionalni interes, razmišljti u smjeru, što bi moj narod rekao da ih izdam, a ja sam ih već izdao, domaćim i stranim interesnim skupinama. Nema izlike da je kasno, ne, nikad nije kasno učiniti ispravan potez, donijeti ispravnu odluku, samo mora se (namjerno izbjegavam – treba) mora se imati, slobodan um i hrabro srce, istinsko domoljublje.

Da sam imalo pakostan, mogao bih i grublje opisati svoje misli o onima koji ovaj uspjeh nazivaju porazom, o onima koje brine što pišu u Austriji, Engleskoj, Njemačkoj, koji odreda imaju svoje neonaciste AFD, čak u vlasti, nazivajući hrvatsko zajedništvo prostačkim ustašlukom i slično, na regiju neću trišiti niti slova, jer imamo mi u Hrvatskome narodu i jednu krasnu poslovicu koja je tako primjerena ovim opisima, a ona glasi:„Za dobrim konjem se praši“ to se izuzetno cijeni u Cetinskoj krajini, a pjesma koja srce dira „Inati se Slavonijo“, „Oj Zagoro lipa li si“ Hrvatsko je srce veliko ponosno.

ISTINA & DOMOVINA T

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. .FRANO
  #1 .FRANO 22 srpnja, 2018, 21:31

  SAMO SA KAKVOM SVRHOM I KOJIM STUPNJEM SVIJESTI U TOJ TIKVI KOJA MU STOJI NA RAMENU .JER OVA FUZBALSKA FEŠTA SE PRETVOPRILA U STEPINČEVSKI DERNEK,HOLOLKAUSTSKE SVIJESTI O ČISTOĆI DINARTSKO-TRIBALNO-ANTROIDNIH BALIJA ,OD SV IH DRUGIH I DRUGAČIJIH.TO JE BILA FEŠTA SJEĆANJA NA ONO ŠTO JE SVIJET CIVILIZACIJE OSUDIO I KAZNIO ,A HRAVTSKI ,ONAJ VEĆINSKI DIO NARODA ,PRAVI SLAVENSKI HRVATI SU TO STEPINČEVSKO ZLO POB JEDILI S’PUŠKOM U RUCI I TO JE ONO NAJGLAVN IJE I NAJVREDNIJE SPOMNENUTI A OVO POVALAČENJE KOCKICA I USTAŠOIDNIH ZASTVA I PAROLA ,JE JOŠ JEDNO PRIZNANJE DA SU STEPINČEVSKI ,KRVOLOČN I KATOLICI ,ONAJ DINARSKI BALINSKLI DIO ,POBJEĐEN I I NIKADA VIŠE NEĆE IMATI NIKAVOG UTJECAJA ,OSIM KAJANJA I SRAMA, KOJE SU IM OSTAVILI U NASLIJEDSTVO NJIHOVI PRECI ,STEPINČEVI DRAKULE I VAMPIRI.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. HBPS
  #2 HBPS 20 srpnja, 2018, 06:55

  ISTINA&DOMOVINA
  ZDOMOVINU SPREMNI
  Hrvatska Braniteljska Pučka Stranka

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 19 srpnja, 2018, 17:15

  Pa svi mi nosimo hrvatski dres.
  Samo je pitanje koju poruku šaljemo.
  Izvana…..a iznutra…
  Samo ne znam što će na to reči Veliki Hrvati….Hrvatine…
  Oni se okreću kako vjetar puhne.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 19 srpnja, 2018, 21:00

   Nema Velikih Hrvata nego samo onih kojih više nema!
   Kako kod da vjetar puhne oni se ne okreću!

   Međutim, svaki dan vidim da ima Velikih Srbijanaca koji žele preko hrvatske do tokija!

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. merle
  #4 merle 19 srpnja, 2018, 13:29

  “osvjedočeni LJUBITELJ HRVATSKE DRŽAVE crveni KMER žarko puhovski GOSTOVO KOD crvenog VAMPIRA ladišića I ZAMISLITE GLAVNA IM JE TEMA BIO MA NEĆETE POGODITI MARKO PERKOVIĆ TOMHSON!!! ČUDIO SE jugo-srpski KRETEN KAKO MOŽE NAŠ JUNAK DALIĆ I VATRENI UGOSTITI JEDNOG PJEVAČA (OVAJ KRETEN JE ČAK REKAO DA THOMPSON I NIJE PJEVAČ) A JA DUBOKO SAM UVJEREN DA “puhi I ladišić NE ZNAJU NI SOLMIZACIJU” ŠTO ĆETE LJUDI BEZ LICA I ZATO ĆEMO IM OPROSTITI ŠTO NEMAJU SLUHA!!! A DA TO JE SVE REPREZENTIRALA KAKO OVI DEBILI KAŽU NAJGLEDANIJA TV POSTAJA N1!!! DA NIJE TRAGIČNO BILO BI SMJEŠNO!!! ZA DOM I HRVATSKI NAROD UVIJEK SPREMNI!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Iz Hrvatskoga Drzavnog Sabora
  #5 Iz Hrvatskoga Drzavnog Sabora 19 srpnja, 2018, 13:07

  Plenkovic ima bolji plan.Iseliti Hrvate toga svjetu je Macan i Pupovac tako i radi .Tosi ti jugoslaveni koji mrze Hrvatsku i njen narod.Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 19 srpnja, 2018, 21:05

   Ma kakve veze im Plenković sa iseljenjem?
   Uz blagoslov lokalne politike su došli orjunaški banditi i dizali kredite na privatizirane tvornice.
   Novce od kredita su djelili sa političarima a nisu se vračali kredite te je sve otišlo u stečaje!
   A stečajni upravitelji su sakrili sav lopovluk umjesto da su kriminalce kazneno prijavili.

   Pokradene novce nisu kako njihovi plačeni novinrai pišu odnešeni u porezne oaze jer nije potrebno pokradene novce uopće kamo odnjeti kada su porezne oaze Mesić i Raćan nama doveli kroz austrijske banke!
   Samo otvoriš raćun u austrijskoj banci i novac ti je sigurniji nego u švicarskoj!
   Za takvo pranje novca su stranim bankama za uzvrat dozvolili da građane pljačkaju sa velikim kamatama i ovrhama!
   A to je opet dovelo do masovnog iseljenja!

   Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 19 srpnja, 2018, 21:24

   Što se plana tiće – Plenković ga nema.
   On je samo postavljena marijoneta od orjunaša u sjeni!
   Oni su ostvarili sve šta su htjeli sa ratom i privatizacijom.
   Osim jedne stvar koja njih jako mući.
   Ta stvar je Šugoslovija!
   Za njih je ova Hrvatska slučajna država.
   Preko Tuđmana i HDZ su orjunaši tražili konfederaciju.
   A tu stvar su na našu sreću njima zajebali četnici na koje nisu računali!
   To je to Balkansko ludilo.
   Da nije bilo četnika nebi se formirao HOS na obranu i nebi došlo do priznanja neovisne RH.

   Zato oni mrze sve što je hrvatsko sve dok ne žive u III. Šugosloviji u kojoj su oni Gazde opljačkanim novcima iz PiP!
   Pusička i danas sanja o tome da je kraljica III. Šugoslovije te su orjunaši nju stoga i kandidirali u UN.
   Sa našim novcima je trebala voditi UN da bi zapravo radila protiv hrvatske na uspostavi III. Šugoslovije.
   Kako?
   Pa srbijanac nikada neće prestati sanjati o Velikoj Srbiji i samo je pitanje vremena za novi barbarski rat!
   Ona bi tada kao šefica UN slala engleske unproforce da sačuvaju teren kojega su Srbinajci osvojili!
   Hvala Bogu u tome nije uspjela jer su Amerikanci vidjeli šta namjera!

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. Black Jack
  #6 Black Jack 19 srpnja, 2018, 11:25

  Banditi šumskog maršala su imali veće planove nego Hitler!

  Hitler je sanjao samo nacional-socijalizam dok su partizanski odrodi sanjali internacional-socijalizam!
  Stoga ne treba čuditi da su komunisti ubijali stotina miljjuna ljudi.
  I sada u hrvatskoj ima njih koji bi ubijali kada vide toliko hrvata u dresovima repke.

  Nikada oni neće dati mira dok mi te šugoslavenske teroriste ne pronađemo i uhitimo.
  orjuna iz podzemlja radi a za očekivati je vruća jesen na 100 obljetnicu 1 Šugoslavije!

  Budite oprezni jer neprijetelj nikada ne spava!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Bolje smrt nego crven..8
  #7 Bolje smrt nego crven..8 19 srpnja, 2018, 08:49

  Pitanje za 1000000&:Kad jednome narodu pobiješ 500 000 ljudi koji pripadaju prvoj ligi za rekordno kratko vrijeme a pripadnici tvz.Duge lige i dalje osvajaju medalje na najvećim natjecanjima o kakvom se tu narodu radi.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Gonzalez Andres
  #8 Gonzalez Andres 19 srpnja, 2018, 06:25

  Pozdrav, Ovo je obavijestiti javnost da je gospodin Gonzalez Andres, privatni kreditni zajmodavac koji je otvorio financijsku priliku svima koji trebaju bilo kakvu financijsku pomoć. Dajemo zajam po kamatnoj stopi od 2% pojedincima, tvrtkama i tvrtkama pod uvjetima i uvjetima jasnim i razumljivim. Javite nam se danas e-poštom na: ([email protected])

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code