NAJNOVIJE NA PORTALU

IDS JE ŽIVOTINJSKA FARMA NA KOJOJ VLADAJU SVINJE

IDS JE ŽIVOTINJSKA FARMA NA KOJOJ VLADAJU SVINJE

22. siječnja, 2015.

P1013295

Pismo isključene žene koja je čelnike prozivala zbog afera

Napisala: prof. Sonja Matijašić

Fotografija: www.istarski.hr

Izbacivanje članova iz političkih stranaka gotovo postaje nacionalni sport, pa takvi slučajevi više i nisu neka vijest, osim kada se radi o pojedincima na istaknutim stranačkim i javnim funkcijama ili ako su protuzakonitim radnjama naštetili ne samo ugledu svoje stranke nego i državnim interesima, pa se napokon njima bave i nadležne institucije.

Ne pripadajući nijednoj gore navedenoj kategoriji,(posebice srećom ne ovoj posljednjoj!) ovaj moj tekst nema pretenzije biti „vijest“ nego samo javni odgovor na nedavnu Odluku o mom isključenju iz IDS-a umjesto žalbe Garantnom odboru stranke na koju me upućuje „Pouka o pravnom lijeku“ spomenute Odluke.

 

VERBALNI DELIKT

Naime, u toj se Odluci kao razlog isključenja navodi da sam svojim „javnim istupima kroz sredstva javnog priopćavanja, kršila odluke tijela IDS-a, odluke tijela organizacijskih oblika IDS-a“ te „svojim ponašanjem teško narušavala ugled IDS-a“ (!?), pa ako sam već „kažnjena“ zbog svojih javnih istupa, odnosno verbalnog delikta, ostajem dosljedna tome, smatrajući da upravo na isti način, odnosno javno, mogu dati najprimjereniji odgovor na takvu odluku.

Osim toga, kao što sam već pisala u svom posljednjem članku koji su IDS-ovi mediji cenzurirali, ali su ga objavili nezavisni internetski portali u listopadu prošle godine, Garantni odbor IDS-a samo je „plastelin“ koji modelira svoje odluke prema potrebama i nalogu stranačkih čelnika, a vrhunac „demokratičnosti“ jest činjenica da su odluke tog odbora konačne te na njih nema prava žalbe. Pametnome dosta!

No, moja žalba Garantnom odboru nema smisla i zbog još jednog važnog razloga, a to je zato što ja priznajem optužbu!

Govoreći i pišući istinu o unutarstranačkom (ne) funkcioniranju IDS-a, kršenju Statuta i članskih prava, nekomunikaciji, strateškom mobingu, i šikaniranju, a posebice otvaranjem pitanja o sramotnim aferama IDS-ovih čelnika (što je zapravo i neposredan povod za moje isključenje) koje se gotovo svakodnevno razotkrivaju upravo zahvaljujući medijima, nedvojbeno je da sam time narušavala ugled IDS-a.

 

ILUZIJE O DEMOKRATSKOJ STRANCI

Stranka koja je godinama gradila svoj imiđ na iluzijama da je drugačija, demokratskija i poštenija od drugih i da ima vodstvo koje zaslužuje povjerenje svojih birača, ruši se kao kula od karata ako se samo malo zagrebe pod površinu njena unutarstranačkog ustroja i rada, a posebice ako se skrene pozornost na sve češće medijsko prozivanje njenih čelnika za razne kriminalne djelatnosti ili za čak već podignute optužnice radi krađe javnog novca.

Priznajem također da sam takvim ponašanjem, odnosno ukazivanjem na sve to, prekršila i neke odluke stranačkih tijela iako ne znam koje jer u Odluci o isključenju kao ni u članku 12. Statuta na koji se Odluka poziva, nije specificirano na što se one odnose i tko ih je donio, pa mogu jedino zaključiti da postoje nepisana pravila prema kojima je „običnim“ članovima zabranjeno misliti i govoriti, posebice istinu, i to ne samo javno nego i unutar stranke, a što sam bezuspješno pokušavala gotovo četiri godine.

Kako ništa ne bi bilo prepušteno slučaju, točkom 2. Odluke o isključenju „nalaže se i brisanje mog imena iz registra IDS-a“, a sve prema članku 11. Statuta u kojem su za takvo postupanje navedene sljedeće okolnosti:

– ako je u prijavi za primanje u članstvo IDS-a podnositelj prijave dao neistinite podatke

– ako član pristupi drugoj političkoj stranci, osim onih iz  članaka  7. stavka 2.  ovog Statuta

– ako se na izborima kandidira bez suglasnosti nadležnog tijela IDS-a

– gubitkom poslovne sposobnosti

– smrću člana IDS-a.

S obzirom da u mom slučaju ne postoji nijedna od navedenih okolnosti, nadam se da mi ne prijeti posljednja odredba iz citiranog članka.

I na kraju ono najvažnije: zašto da se uopće žalim na činjenicu što me iz svog društva izbacuju osobe koje se sumnjiči za korupciju, sukob interesa, drogu, reket i druge kriminalne poslove, od kojih su neki već i optuženi za krađu javnog novca?

Umjesto toga mogu samo reći „blago“ IDS-u dok mu ugled štite takve osobe, a nekom budućem Orwellu eto možda predloška za neku novu „Životinjsku farmu“ u kojoj „svinje“ i dalje vladaju sa specijalnom postrojbom svojih „pasa“ po pravilu da „su svi jednaki, ali su neki jednakiji od drugih“i gdje se na kraju opet više ne zna „tko je svinja, a tko čovjek“!?

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code