I POLICIJSKI SLUŽBENIK NA FESTIVALU ŠANSONE

I POLICIJSKI SLUŽBENIK NA FESTIVALU ŠANSONE

21. veljače, 2022.

 

 

U hramu glazbe, u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, održat će se Festival šansone “Zvonimir Golob”. Festival je posvećen Zvonimiru Golobu, jednom od najznačajnijih predstavnika suvremene hrvatske književnosti. Ovaj Festival šansone održat će se u ponedjeljak, 21. veljače 2022. godine, s početkom u 20:00 sati.
Uz zvučna imena hrvatske glazbene scene na ovom festivalu, predstavit će se interpretacijama poezije i naš policijski službenik Zrinko Kapetanić (načelnik Policijske postaje Okučani), koji će govoriti stihove Zvonimira Goloba.
Zrinko je osim kao interpretator poezije po vokaciji i pjesnik te je do sada objavio dvije zbirke poezije: “Dječak u zabludi” i “U šutnji pjevam”.
Organizator ovog događaja je “Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata 91.”, a ovim kulturnim i glazbenim događajem Udruga želi odati priznanje Golobovu stvaralaštvu.
Šansona je poetsko-glazbena vrsta pjesme, a nazvana je po francuskoj riječi koja doslovno znači “pjesma”. Šezdesetih godina 20. stoljeća udomaćila se i kod nas zahvaljujući vrsnim autorima i interpretima, a neke od njih moći ćete čuti i ovom prilikom.
Kupnjom ulaznice na blagajni dvorane Vatroslava Lisinskog, pomoći ćete i obnovi Sisačke biskupije, odnosno teško oštećene katedrale stradale u razornom Petrinjskom potresu 2020. godine. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code