HČSP: OD ULASKA U EU SAMO NAM JE GORE

HČSP: OD ULASKA U EU SAMO NAM JE GORE

4. travnja, 2014.

hcsp 1236090572 Custom

Hrvatska čista stranka prava je donijela odluku o neizlasku na izbore za EU parlament, koji se održavaju 25. svibnja, a za koje je danas zadnji dan predaje lista. Osim što je HČSP kao pravaška stranka bila žestoka protivnica ulaska Hrvatske u Uniju, ovo nisu izbori koji mogu bilo što u Hrvatskoj riješiti. Naših jedanaest zastupnika na ukupno  766 koliko ih sjedi u EU parlamentu nemaju nikakav utjecaj na odluke koje se tamo donose, i zakone koji nam se oktroiraju bez da nas se išta pita.

HČSP je bila u pravu kada je upozoravala na sve štetnosti ulaska Hrvatske u Uniju. Sada će gotovo godinu otkada smo članica, ali vidimo da nam nije bolje, nego gore. Naša predviđanja se samo u jednom nisu obistinila, a to je broj nezaposlenih koji je duplo veći nego što smo predviđali. Dio njih je odmah nakon ulaska ostao bez posla jer smo izgubili 15-milijunsko tržište CEFTA-e, a veći dio zbog ulaska na tzv. slobodno tržište od 500-milijuna ljudi, na kojemu mi ničim ne možemo konkurirati. Naš seljak, ribar, obrtnik, mali privrednik i drugi, prepušteni su na milost i nemilost jakim i višestruko jačim konkurentima i zbog toga masovno propadaju. Rješenje hrvatskih problema leži ovdje, u nama samima, a ne u Bruxsellesu.

Bilo je ponižavajuće gledati i slušati kako će nam sve probleme riješiti EU fondovi i da će euri naprosto poteći iz škrtih EU džepova u Hrvatsku. Premijerka, koja je pročitala englesku verziju Pristupnog ugovora, slavodobitno je obznanila: „Dadeš jedan, dobiješ tri eura“. Ne samo da ništa nema od toga, nego mi sada na jedvite jade, otkidajući od dječjih usta, namirujemo  članarinu i druge troškove koje nosi članstvo u toj mega državi. Ti troškovi se penju do gotovo milijardu eura, a kada se doda uništenje gospodarstva, nezaposlenost, izostanak prihoda od ZERP-a, šteta od ulaska se mjeri u milijardama eura. Eurofili još uvijek tvrde da će se ulazak u EU vidjeti tek kao dugoročni efekt, možda, ali kako preživjeti do toga svijetloga trenutka.

Hrvati su preponosan narod da bi koricu kruha moljakali i čekali od drugih, stoga se okrenimo nama samima i uhvatimo se posla ovdje, u Hrvatskoj.

U Zagrebu, 04. travnja 2014.                                       Josip Miljak, predsjednik T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code