NAJNOVIJE NA PORTALU

HSP: MESIĆ STALNO PUTUJE NA RAČUN POREZNIH OBVEZNIKA

HSP: MESIĆ STALNO PUTUJE NA RAČUN POREZNIH OBVEZNIKA

14. siječnja, 2015.

0440007.48

Predsjednik Hrvatska stranke prava Daniel Srb na konferenciji za medije u Osijeku uz ostale teme podržao je inicijativu udruge „Urbana desnica“ i inicijative „Mladi za Hrvatsku“ kojom se zahtijeva ukidanje Ureda bivšeg predsjednika Republike Hrvatske, koji za sada koristi Stjepan Mesić.
Budući da od 19. veljače 2015. godine imamo još jednog bivšeg predsjednika koji također ima pravo na doživotni ured, vozača, tajnice i osiguranje,  u Hrvatskoj stranci prava stava smo da isti Ured treba dokinuti jer se radi o prevelikom trošku za hrvatski proračun.
Bivšim predsjednicima bi zbog prirode dužnosti koju su obnašali trebalo ostaviti osobno osiguranje u vremenu dok postoji potreba za istim, a po procijeni sigurnosnih službi – svakako ne duže od mandata idućeg predsjednika.
U ekonomskoj situaciji u kojoj se nalazi Republika Hrvatska stava smo da treba štediti na svim područjima gdje god se to može – rekao je predsjednik Srb i dodao da se nepotrebno utrošena sredstva mogu usmjeriti u socijalne programe.

Po dostupnim podatcima bivši predsjednik Mesić je u zadnjih pet godina imao 63 putovanja na račun poreznih obveznika. Rezultati tih putovanja ako ih mjerimo ekonomskom koristi po Hrvatsku su ravni nuli. Radilo se prvenstveno o turističkim putovanjima na egzotične destinacije.

Stava smo kako je njegov mandat u Uredu bivšeg predsjednika zapravo magla koju skupo plaćaju svi Hrvati koji su ionako dovedeni pred financijski zid plača i stoga zahtijevamo u što kraćem roku njegovo ukidanje – zaključio je Srb. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code