HČSP: HOMOSEKSUALCI NE MOGU ODREĐIVATI NAPREDNOST HRVATSKE

HČSP: HOMOSEKSUALCI NE MOGU ODREĐIVATI NAPREDNOST HRVATSKE

13. prosinca, 2013.

02739943 400

U raspravi o prijedlogu Zakona o životnom partnerstvu na jučerašnjoj sjednici Vlade RH, premijer Zoran Milanović izjavio je kako „smo do ulaska u EU bili zapad Istoka, a sada kada smo ušli u EU, ne bi bilo dobro da budemo istok Zapada, a zna se što pod time mislim“. Također, države Zapada klasificirao je kao „napredni i jači dio Europe“, a za neke države Istoka je izjavio da „su neki, Boga mi, još u 19. stoljeću“.
Kako se ta Milanovićeva izjava odnosi na sociološke i društvene karakteristike istočnog i zapadnog dijela Europe, a ne na gospodarske i tehnološke karakteristike, takva izjava je krajnje uvredljiva, pogrdna, diskriminirajuća, a po današnjem političkom rječniku i rasistička.
Izjave o naprednom i superiornom Zapadu te nazadnom Istoku ne dolikuju nikome, a kamoli poglavaru jedne europske države. Čak se i najtvrđi EU-birokrati susprežu od takvih izjava.
Najneozbiljnije, a pomalo i smiješno jest to da po Milanoviću naprednost i superiornost Zapada određuje količina zakonskih prava homoseksualaca. Možda je Australija, koja je jučer zabranila homoseksualne brakove, još u 19. stoljeću. No, sigurno je da se Milanovićeve izjave  ne mogu uopće ni svrstati u kontekst ljudske civilizacije, jer se naprednost društva ne može mjeriti kroz ozakonjenje protuprirodnih zajednica. Štoviše, ozakonjenje protuprirodnih zajednica odraz je nazadnosti i propadanja, te odlazak društva u špilju bezumlja i primitivnih nagona.

S poštovanjem,

Frano Čirko, predsjednik Mladeži HČSP-aT

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code