HRVATSKO -IRSKI PJESNIČKI SUSRET ODRŽAN U ZADRU

HRVATSKO -IRSKI PJESNIČKI SUSRET ODRŽAN U ZADRU

28. svibnja, 2015.

5.

Uz mnoštvo znatiželjnih osoba koji su popunili dvoranu Studentskog kluba Božo Lerotić Sveučilišta 25. svibnja u Zadru održan je pjesnički susret Zadar – Dublin.

Pjesničkom susretu nazočili su zadarski i irski studenti kao i profesori sa sveučilišta ali i znatiželjna gradska publika.

Upriličeni pjesnički susret organizirao je Odjel za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru, Kastalie network i Saint Nicholas Montessori College Ireland, dok se kao suorganizator pojavljuje i Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Zadar.

Zapravo riječ je o susretu hrvatskih književnika i pjesnika s uglednim  irskim pjesnikom Michaelom O’Connorom, a u programu hrvatsko irske suradnje uz gosta sudjelovali su članovi Društva hrvatskih književnika, zadarski pjesnici Robert Bacalja, Tomislav Marijan Bilosnić i Slavko Govorčin.

Uvodno slovo programa izrekle su Katarina Ivon i Vesna Ukić Košta. Dok je u glazbenom djelu programa nastupila Studentska klapa A.K.A. Crescendo koji su izveli dvije popularne skladbe Kalelarga i Dite zadarsko.T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code