HRVATSKI KNJIŽEVNICI U GORSKOM KOTARU

HRVATSKI KNJIŽEVNICI U GORSKOM KOTARU

14. listopada, 2014.

3. Knjiu017Eevnici pred hiu0161om Rau010Dki najstarijom kuu0107om u Delnicama iz 18. st. Custom

U Delnicama, 10. i 11. listopada  2014. godine održan je 2. Književni susret „Od mora do gora“, a na njemu su sudjelovali predsjednici Ogranaka DHK, kao i predsjednik središnjice DHK. Organizator susreta je Etno-udruga „Prepelinc“ Delnice, pod pokroviteljstvom Grada Delnice, Primorsko-goranske županije i  Turističke zajednice Delnica.

Goste su u ime domaćina pozdravili predsjednik Etno udruge  „Prepelin’c“ Davor Grgurić, ujedno i član DHK, predsjednica Gradskog vijeća Nada Glad i predsjednik Odbora za kulturu, sport i tehničku kulturu Davorin Klobučar. Prigodno je govorio i predsjednik DHK Božidar Petrač otvorivši druge po redu književne susrete „Od mora do gora“.

Hrvatski književnici su u petak (10. listopada) nastupili na književnoj večeri u Radničkom domu u Delnicama. U programu su sudjelovali  Boris Domagoj Biletić – predsjednik istarskog ogranka, Enerik Bijač – predsjednice  Podravsko-prigorskog ogranka, Tomislav Marjan Bilosnić – predsjednik Ogranka u Zadru, Josip Cvenić – predstavnik Slavonsko-baranjsko-srijemskog  ogranka, Božidara Petrača – predsjednika DHK i Davor Grgurić – član DHK. Program je vodila Silvija Benković Peratova – predsjednica riječkog ogranka DHK.

Sutradan, u subotu (11. listopada) za predsjednika DHK i predsjednike Ogranaka Društva hrvatskih književnika priređen je zajednički izlet, pa su tako hrvatski književnici posjetili Vidikovac pored skijaške skakaonice u Delnicama, Hišu Rački (etno starine iz 18.st.) u Delnicama, Brod na Kupi (Kaštel Zrinski – Muzej lovstva i šumarstva),  te Brod Moravice i Moravička sela, gdje su razgledali goranska etno sela iz 17. i 18. st., da bi se na Petehovcu okrijepili uz prigodne goranske gastro proizvode.

Istog dana u Delnicama je održan i zajednički okrugli stol predsjednika DHK i predsjednika Ogranaka DHK na temu zajedničkih problema. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code