HRVATSKA U SUPERFINALU FINA SVJETSKE LIGE

HRVATSKA U SUPERFINALU FINA SVJETSKE LIGE

12. travnja, 2017.

 

 

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u posljednjoj se utakmici B skupine FINA Svjetske lige potvrdila kao najbolja reprezentacija koja kao takva odlazi na Superfinale koje će se odigrati od 20. – 26. lipnja ove godine.
Utakmica u Šibeniku završila je rezultatom 17-7.

Očekivana pobjeda. Bilo je bitno dobiti, jedino nam je pobjeda garantirala prolaz u završni turnir. Odigrali smo dobru utakmicu, iako smo u početku promašili nekoliko izglednih situacija, no generalno sam jako zadovoljan. Sada je više od dva mjeseca do Superfinala, dug je to period, još ćemo vidjeti u kakvom ćemo sastavu ići, no naše su ambicije uvijek da idemo do kraja, pa će tako biti i tamo.” – rekao je izbornik Tucak.
Ulaznica za utakmicu bile su poklon Grada Šibenika i Hrvatskog vaterpolskog saveza, te su vjerni navijači time dobili jedinstvenu priliku da na ovom vaterpolskom i sportskom spektaklu podrže hrvatske olimpijske viceprvake.

Utakmica je odrađena kako smo svi priželjkivali, pobjedom i dobrom izvedbom pred šibenskom publikom. Najlješe je igrati doma, pogotovo sada pred Uskrs, podijeliti dobar rezultat s obitelji i prijateljima.” – rekao je Antonio Petković, hrvatski reprezentativac.

Sastavi:

HRVATSKA. Bijač (10 obrana), Macan, Buljubašić 1, Lončar 2, Joković 2, Fatović 1, Petković 2, Bašić 2, Zović 2 (1), Krapić, Šetka 3, Vukičević 2, Šparada (0 obrana). IZBORNIK: Ivica Tucak.

NIZOZEMSKA: Wagenaar (5 obrana), Veenhuis, Winkelhorst 1, van den Burg 1, Reuten, Lindhout 2, Gbadamassi, Nispeling, Muller 2, Janssen 1, Koopman, van Liperen, de Koff. IZBORNIK: Robin van Galen.

Sama utakmica se iskoristila i za obilježavanje 10 godina od osvajanja zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu (travanj 2017), te se tom prigodom okupila upravo ta zlatna generacija koja je u Šibeniku svečano obilježila ovu obljetnicu. T


Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code