HRVATSKA STRANKA OVRŠENIKA: POZIVOM NA BROJ PLJAČKAJU GRAĐANE

HRVATSKA STRANKA OVRŠENIKA: POZIVOM NA BROJ PLJAČKAJU GRAĐANE

16. travnja, 2015.

HUB-OBRAZAC-PRIMJER-600

U ne tako davnoj prošlosti građani su kupovali sefove nebi li u njima čuvali zlato, novac, vrijednosne papire i druge plemenite metale. U današnje vrijeme kako stvari stoje građani bi trebali kupovati sefove nebi li u njima čuvali slipove plaćenih računa, jer nikad ne znate kada će Vas jedno od uspješnih državnih ili gradskih komunalnih poduzeća pozvati na prisilno plaćanje računa, ne rijetko i iz prošlog stoljeća.
Postavlja se pitanje zašto je tome tako!?
Odgovor se krije u pozivu na broj! Poziv na broj u sebi sadrži jedan veliki trik! Veže račun za određeni period, najčešće kalendarski gledano mijesec dana. Na prvi pogled se u redu! Međutim dogodi li Vam se da u određnom trenutku niste u mogućnosti platiti račun na vrijeme, pa jedan mijesec ne platite, sljedeći mjesec dobivate novi račun i opomenu za prethodni. Budući da niste u mogućnosti platiti oba, uzimate tu posljednju uplatnicu i odlazite ju plaiti. Sljedeći mjesec manjak novčanih sredstava Vam također ne omogućava uplatu kompletnog duga, pa ponovno plaćate samo račun koji Vam je stigao! Sljedećih nekoliko mjeseci stvar se ponavlja, plaćate samo račune koji stižu! I tako nakon nekoliko mjeseci, ne rijetko i pet, deset godina dobivate rješenje o ovrsi sa gomilom zateznih kamata i troškovima ovršnog postupka! Ne zaboravimo niste platili samo JEDAN račun!
O čemu se radi!?
Kako je spomenuto, državna i javna poduzeća račune vežu uz poziv na broj koji se odnosi na razdoblje, nažalost ne na samog partnera (partner ste Vi)! Posljedica ovakvog modela naplate potraživanja je da se Vaš dug prilikom uplate ne zatvara kroniloški prema starosti duga, nego se veže striktno za određeno razdoblje navedeno na virmanu!
Ovakav model naplate računa je vješta domišljatost državnih i javnih poduzeća kako bi se i mala ne pažnja građana skupo naplatila!T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code