HRVATSKA SRBIMA PLAĆA, A SRBIJA HRVATSKOJ NE PLAĆA RATNU ODŠTETU

HRVATSKA SRBIMA PLAĆA, A SRBIJA HRVATSKOJ NE PLAĆA RATNU ODŠTETU

21. siječnja, 2019.

 

Sada su identificirali škabrnjskog krvnika Zorana Tadića, koji se tereti da je kriv za teška ubojstva, da je zvjerski pobio 43 nevinih Hrvata u Škabrnji, pretežno žene, starce i djecu, ali i zarobljene branitelje ovoga mjesta. Hoće li i njihovi najmiliji dobiti odštetu?

A što je s nevino pobijenim Hrvatima u Vukovaru, Voćinu, Lipiku, Pakracu, Osijeku, Lovasu, Tovarniku, Saborskom, Gospiću, Šibeniku, Dubrovniku, Splitu, Karlovcu, Kninu, Ogulinu, Vinkovcima, Županji, Slavonskom Brodu…? Hoće li odštetu dobiti i obitelji pobijenih i prognanih Hrvata iz Bosanske Posavine? Zakon je navodno jednak za sve, a zločin je navodno – zločin

Napisao: Mladen Pavković

Republika Hrvatska je u više navrata isplatila odštetu djeci ili obitelji ubijenih Srba u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu. Prvi puta je to uradila još početkom 2013. kad je u građanskoj parnici priznala odgovornost za zločine počinjene tijekom i nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja 95. Djeci srpskih supružnika Berić iz sela Varivode, Općinski sud u Kninu dosudio je odštetu od 72.000 eura. Oštećeni su izjavili da su djelomično zadovoljni. Prema tadašnjem mišljenju nevladinih udruga, istraga u ovom slučaju nikada nije temeljito provedena. Za zločin su bila optužena šestorica hrvatskih vojnika, no postupak je obustavljen zbog nedostatka dokaza, pa se i dalje ne zna tko je za njega odgovoran.

To je tek jedan primjer u kojem je odštetu za ratni zločin Srbima platila Hrvatska, a takvih priča ima još. Obično Republika Hrvatska plati, a nakon toga traži povrat sredstava od onih koji su osuđeni, a u vrijeme Domovinskoga rata bili su na strani pobjednika.

Pobijeni Hrvati

Znači, mi Srbima, odnosno agresoru na Republiku Hrvatsku plaćamo i odštete, što je van svake pameti! Nu, još nismo čuli da je recimo Beograd, odakle je i krenula velikosrpska agresija za bilo koji ratni zločin nad nevinim hrvatskim civilima platio samo jedan euro odštete!

Evo, sada su identificirali škabrnjskog krvnika Zorana Tadića, koji se tereti da je kriv za teška ubojstva, da je zvjerski pobio 43 nevinih Hrvata u Škabrnji, pretežno žene, starce i djecu, ali i zarobljene branitelje ovoga mjesta.

Hoće li i njihovi najmiliji dobiti odštetu?

Zločin je navodno zločin

A što je s nevino pobijenim Hrvatima u Vukovaru, Voćinu, Lipiku, Pakracu, Osijeku, Lovasu, Tovarniku, Saborskom, Gospiću, Šibeniku, Dubrovniku, Splitu, Karlovcu, Kninu, Ogulinu, Vinkovcima, Županji, Slavonskom Brodu…?

Hoće li odštetu dobiti i obitelji pobijenih i prognanih Hrvata iz Bosanske Posavine?

Zakon je navodno jednak za sve, a zločin je navodno – zločin!

Ili se to nama samo tako čini? T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. U potrazi za kredit da oživi svoje aktivnosti (zeljka.baletic@gmail.com)
  #1 U potrazi za kredit da oživi svoje aktivnosti ([email protected]) 25 siječnja, 2019, 00:27

  Mi smo u mogucnosti ponuditi kredite u iznosu vam je potrebno i uz uvjete koji ce olakšati život.
  Nudimo kredite kratki, a dugorocno vrlo pristupacne rocnosti, moje kreditne sporazume na 5000 eura na 5.000.000 eura.
  Takoder želimo vam reci da radimo i u financiranje (pouzdani) projekta. Si oznacio, bankarstva ogranicenja, i nemate naklonost banke ili bolje imate projekt i treba financiranje, loše kreditne povijesti ili potrebno novca za platiti racune, fond za ulaganje u tvrtke.
  Pa ne ustrucavajte se kontaktirati nas. E-mail: [email protected]
  WhatsApp: +33758119861

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Žrdina
  #2 Žrdina 21 siječnja, 2019, 18:23

  Uostalom, mislim da Jasenovac treba prekopati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 21 siječnja, 2019, 06:42

  Između onih koji su napadali Hrvatsku i onih koji bi te zločine u Hrvatskoj trebali procesuirati nema nikakve razlike ,gosp.Pavkoviću.Primjera je bezbroj,svi oni pripadaju istoj organizaciji samo djeluju u 2 države .To će biti tako dok god se u Hrvatski državni sabor instaliraju antihrvati.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code