HRVATSKA PO TREĆI PUT SUDJELUJE U PROJEKTU „NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO“

HRVATSKA PO TREĆI PUT SUDJELUJE U PROJEKTU „NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO“

25. ožujka, 2016.

Franz Beckenbauer i sudionica F4F_f(1)

U četvrtak 24. ožujka je kompanija Gazprom, službeni sponzor Uefine Lige prvaka, najavila otvaranje četvrte sezone međunarodnog dječjeg društveno odgovornog projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO.

Svake godine zemljopisni je doseg projekta sve veći. Ove će sezone u projektu po prvi puta sudjelovati i mladi nogometaši iz Afrike i Južne Amerike, a porast će i broj azijskih ekipa. Ukupni broj zemalja sudionica skočio je s prošlogodišnjih 24 na ovogodišnje 32 zemlje sudionice, što je četiri puta više u odnosu na početak projekta. Osim Hrvatske, koja treću godinu zaredom sudjeluje u projektu, ove godine popis sudionika uključuje ekipe iz Alžira, Argentine, Armenije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bjelorusije, Brazila, Bugarske, Češke, Francuske, Italije, Japana, Kazahstana, Kine, Kirgistana, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Sirije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španjolske, Švicarske, Turske, Ujedinjene Kraljevine, Ukrajine i Vijetnama.

Tijekom ove sezone održat će se niz tradicionalnih događanja. Dana 25. travnja u svim će se zemljama sudionicama obilježiti Međunarodni dan nogometa i prijateljstva. Osim toga, u razdoblju između 27. i 28. svibnja Milano će biti domaćin Međunarodnog turnira uličnog nogometa te Međunarodnog dječjeg foruma NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO.

Forum će kulminirati dodjelom Kupa devet vrijednosti, posebnog priznanja projekta NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO jednom od profesionalnih nogometnih klubova u svijetu za krajnju predanost vrijednostima projekta. Po završetku Foruma sudionici će prisustvovati završnoj utakmici ovogodišnjeg izdanja Uefine Lige prvaka na milanskom stadionu Giuseppe Meazza (San Siro).T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code