HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA ĆE IMATI KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA ĆE IMATI KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA

5. siječnja, 2017.

 

 

Zagrebu treba gradonačelnik, koji će jednako voditi brigu o najmlađima, invalidima, građanima s posebnim potrebama, kao i onima koji trebaju dodatnu njegu i skrb, a ne da se prigodno sjeti radeći osobnu promiđbu koja to nije. Ta osoba mora živjeti probleme Zagreba, od Podsuseda do Sesveta. Već se kalkulira tko će koga podržati, žalosno, jer svi oni koji sada lamentiraju s time, upravo oni nisu ništa napravili za građanke i građane Zagreba, trpajući se još u tramvaj koji vozi prema remizi, a njih usput besplatno. Hrvatska braniteljska pučka stranka iz svih ovih razloga razmatra o svom kandidatu iz svojih redova

Napisao: Zdravko Cik

Pregledavajući aktualnosti na političkoj pozornici hrvatske matropole, predstavljanje, čak i otvaranje kampanje kandidata za novog gradonačelnika grada Zagreba, Hrvatska braniteljska pučka stranka, shvaća da je nastupilo vrijeme da grad, kao što je Zagreb,sa svim svojim vrijednostima i značenjima koje predstavlja, za sve građane Republike Hrvatske, doista treba novu osobu, novog gradonačelnika, osobu koja doista razumije i živi probleme svojih sugrađana.

Spoznaje o manjkavostima

Takav kandidat nije priljepljen za neki od lobija, neće pogodovati u startu građevinskom ili drugom lobiju, obećavati populističke, plahte kidajući njene djelove za dnevno političke potrebe, a to kandidati koji su sada prisutni u najavama vlastitih kandidatura, nepažljivo obilato iznose bez da trepnu. To samo pokazuje da se treba pozorno postaviti prema ovom „problemu“, jer to jest problem, prvenstveno za građane grada Zagreba. Postoje određene spoznaje o organizacijsko, pravno, tehničko strukturnim manjkavostima, funkcioniranja gradske uprave i holdinga, koje jako opterećuju samo djelovanje i provedbu planiranog. To se pod hitno mora promijeniti, tako da se po mišljenju i stavovima, Hrvatske braniteljske pučke stranke, bez odgađanja mora pristupiti snimanju stanja, organizirati provedbu, hitnih mjera za održanje sustava i napraviti mini strategiju za grad Zagreb kakav će biti za pet, deset, dvadeset godina, ali prvenstveno u korist građana.

Mi od predstavljenih kandidata, nismo čuli da će njihovo zalagnje biti konkretno, usmjereno na poboljšanje života stanovnika grada, primjerice da će se odrediti prema javnom prijevozu, gužvama na svim stranama jutarnje i popodnevne, a to je bitna sastavnica odvijanja života u gradu, gdje je javni promet podređen individualnom, gdje nitko nigdje ne stiže na vrijeme, nema parking mijesta, ali ima mjesta naplate u kvartovima. Nisu svjesni problema ne postojanja plana razvoja grada, a kamoli izrade strategije. Za Boga miloga netko je mora napraviti, netko se mora odvažiti i odrediti što će biti sa prostorom, u prostoru kvaliteta sadržaja, reprezentativnih, a ne „uličarki“ koji svojim pozicioniranjem onemogućavaju djelotvorno i korisno upravljanje prostorima. Iz ovoga proizlaze svi problemi pogodovanja,nepotizma,populizma, pa i korupcije. Treba se znati, gdje, koliko i vremenski do kada će biti moguće nešto činiti, danas se to ne zna, ali kandidati o tome ne govore. Mora se izdignuti vrijednost struke, poštivati načela mogućega, a ne interesnog i sluganskog. Zagreb treba osobu gradonačelnika koji će znati privući investicije, omogućiti sjedišta IT firmi, zapošljavajući visoko profitabilne start upove.

Kandidat HBPS-a

Zagrebu treba gradonačelnik, koji će jednako voditi brigu o najmlađima, invalidima, građanima s posebnim potrebama, kao i onima koji trebaju dodatnu njegu i skrb, a ne da se prigodno sjeti radeći osobnu promiđbu koja to nije. Ta osoba mora živjeti probleme Zagreba, od Podsuseda do Sesveta. Već se kalkulira tko će koga podržati, žalosno, jer svi oni koji sada lamentiraju s time, upravo oni nisu ništa napravili za građanke i građane Zagreba, trpajući se još u tramvaj koji vozi prema remizi, a njih usput besplatno. Hrvatska braniteljska pučka stranka iz svih ovih razloga razmatra o svom kandidatu iz svojih redova. O tome i drugim temama koje nisu niti načete, u budućim člancima. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code