HRVATI NEMAJU STIDA: Proslava Oluje trajat će dva dana

HRVATI NEMAJU STIDA: Proslava Oluje trajat će dva dana

22. svibnja, 2015.

oluja_2_big

Dvadeseta godišnjica akcije hrvatske vojske i policije “Oluja” obeležavaće se dva dana – vojnom paradom u Zagrebu 4. avgusta i centralnom proslavom 5. avgusta u Kninu, jednoglasno je odlučeno u Zagrebu.

Kako je javila agencija Hina, odluka je doneta u sredu uveče na odboru za centralno obeležavanje 20. godišnjice “Oluje”.

“Želimo ovih 20 godina proslaviti na najjači način. Stupićemo u kontakt sa svim gradovima i napraviti proslave od Karlovca, Gospića i Knina i napraviti da to bude obeležavanje naše pobede u čast 20 godina od naše pobede i pobede naših generala pred Haškim sudom”, izjavio je ministar obrane Ante Kotromanović novinarima u ministarstvu obrane posle sednice odbora u Zagrebu.

Sednici su prisustvovali predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsednik Sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović, ministar obrane Kotromanović i penzionisani generali Ante Gotovina, Petar Stipetić, Marijan Mareković i Mladen Markač.

Odlukom da se vojna parada organizuje u Zagrebu 4. avgusta u popodnevnim satima, a dan kasnije u Kninu centralna proslava, kompromisno su pomireni stavovi vlade i predsednice oko proslave godišnjice “Oluje”, javila je Hina.

Vlada je, naime, predlagala da se na dan pobede i domovinske zahvalnosti i dan hrvatskih branitelja 5. avgusta, uz proslavu u Kninu održi i vojna parada u Zagrebu, dok je predsednica insistirala da se te dve manifestacije u Kninu ne održavaju istoga dana, već da parada bude uoči ili nakon 5. avgusta.

IZVOR: www.kurir-info.rs T

 

6 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Jovanhoe
    #1 Jovanhoe 31 svibnja, 2015, 22:15

    Pametni se ponose svojim pobjedama (proslave “Bljeska i “Oluje”,a budale svojim porazima (Kosovo 1389 ~1989 Gazimestan):))))

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code