HRABRI LJUDI

HRABRI LJUDI

28. studenoga, 2014.

iva-anzulović Custom

U utrku za predsjednika krenule i javnosti manje poznate osobe

Tekst:A.Pranjić:www.dnevno.hr

Krenulo je prikupljanje potpisa predsjedničkih kandidata. Za medijski najeksponiranije kandidate Kolindu Grabar Kitarović, Milana Kujundžića i Ivu Josipovića svi su čuli. No, znate li da su u utrku za predsjedničku fotelju krenuli i novinarka, poznata zviždačica, duhovni iscjelitelj, Tuđmanov savjetnik..? 

U utorak se javnosti parolama “Ovo je sve samo ne suverena država” i “Nemamo Hrvatsku, izgubili smo je putem” predstavio savjetnik za osobni životni razvoj, majstor reikija i poslovni konzultantIvan Bavčević. Ivan je godinama bio poduzetnik, konzultant, predavač i pisac, a diljem svijeta je držao nadahnjujuće i transformirajuće seminare, radionice te grupne i individualne konzultacije.

”Predsjednik nema pravo bacati novac koji pripada hrvatskim ljudima na samo-promidžbu. Ukoliko vam je sadržaj važniji od pakiranja onda ste na pravom mjestu: Zdrav razum i ljubav prema čovjeku i domovini”, navodi Bavčević. 

”Hrvatskoj treba generalna inventura društva. Treba preispitati Ustav, a HNB je najveći neprijatelj Hrvatske. Predsjednik treba imati direktne ovlasti nad DORH-om i HNB-om. Pa na skrivenim računima u inozemstvu položeno je od 60 do 80 milijardi eura opljačkanog novca!”, rekao je ovaj predsjednik Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana i bivši košarkaš. Valek je nekadašnji član Zagrebačke skupštine i predsjednik stranke Hrvatskog zvona koji smatra da je dokazao da politika i vjera mogu biti povezane. 

Slobodna novinarka Iva Anzulović počela je skupljati potpise za kandidaturu: ”Dinko Cvitan ne radi ništa! Dok smo 90-ih ratovali, neki su krali. Korupcija se uvukla u svaki segment društva. Ne mogu to mirno gledati, neću da me sin sutra pita: “Mama, zakaj nisi ništa učinila, a sve si znala?’. Ulazim u kandidaturu za predsjednicu našeg zmaja od Hrvatske i ništa više neće biti kao prije. Hrvatska se od danas mijenja samo na bolje. Javno bacam rukavicu u lice i ušetavam u teren svima koji su sudjelovali u stvaranju neljudskosti oko nas i od mog naroda učinili da trpi”, navela je ova predsjednička kandidatkinja.

Bivši Tuđmanov savjetnik za unutarnju politiku, majstor karatea, pjesnik, saborski zastupnik, odvjetnik i bivši sudac Valpovčanin Tomislav Šutalo na izborima priželjkuje “sraz domoljuba i džepara”.

”Elite vuku iza sebe pretovarena kola svačim: ima tu opljačkanog blaga, sve to smrdi na izdaju, a ima i korupcije”, smatra Šutalo. 

”Ja istupam u ime neorganizirane Hrvatske, znači one koja nije u nijednoj stranci kao i onih ljudi koji su u strankama ali su razočarani svojim vrhuškama i praktično dijelimo istu ljudsku sudbu u ovoj Hrvatskoj”, rekao je Šutalo.

Ivan Vilibor Sinčić, 24-godišnji student i aktivist Živog zida kandidirao se za predsjednika ”oslobađanje Hrvatske od dužničkog ropstva i kreditnog sustava”. Sinčić navodi kako će njegova Hrvatska bila ”zemlja u kojoj će život biti lijep, zemlja u kojoj su obnovljeni društveni odnosi i u kojoj postoje tek minimalni sukobi. Grizemo jedni druge jer nas “establišment” na to tjera preko financijskog sustava koji forsira oskudicu i obezvrijeđuje naš rad i oduzima nam dostojanstvo. Uvođenjem nekreditnog financijskog sustava i uspostavom monetarnog suvereniteta. Bit ćemo zemlja s mnogo manje problema, s mnogo manje psihičkih i fizičkih bolesti i stresa, s mnogo manje pritisaka i bez nesigurnosti. Živjet ćemo onako kako smo oduvijek trebali”.

Ivan Rude je 67-godišnji šibenski odvjetnik, poznati stečajni upravitelj i miljenik radnika, čije je tvrtke spašavao i ušao je u utrku za Pantovčak. ”Ako vam je motiv čast i slast, to je onda čisti ego, potencijalna pohlepa ili ambicija. Odgovornost je važna. Ako nešto radite, radite to odgovorno i korektno i nećete zalutati. Prevedeno, to vam znači da poštujete ljude s kojima radite, da se stavite u njihovu poziciju, vidite što je problem i pravi put tada ćete sigurno naći. Ako ste kapetan broda, morate štititi putnike broda. Kad štitite putnike, štitite i brod”, rekao je. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
  1. sai baba
    #1 sai baba 30 studenoga, 2014, 18:59

    rodeo, veliki rodeo…

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code