HDZ NA ČIOVU PROTIV  ZAMJENIKA MINISTRA TURIZMA

HDZ NA ČIOVU PROTIV ZAMJENIKA MINISTRA TURIZMA

23. siječnja, 2013.

Tjedno20-20Okrug201

Pravi političko-turistički skandal između tabora dvije najjače parlamentarne stranke dogodio se u malom turističkom mjestu – Okrugu na otoku Čiovu. Naime, politički sukob odigrao se preko institucije Turističke zajednice, a najveća žrtva bili su turistički djelatnici Općine, pojedinci koji se bave turističkom djelatnošću, kao i zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo koji je gotovo uzalud dolazio na Čiovo.

Zamjenik ministra turizma dipl. oec. Oleg Valjalo trebao je biti gost na javnoj tribini 19. siječnja ove godine, koja je organizirana na temu «Turizam u Okrugu». Za tribinu je osigurana sportska dvorana u Okrugu gornjem, gdje je zamjenik ministra trebao raspravljati o aktualnim problemima iz turističkog sektora sa zainteresiranim hotelijerima, ugostiteljima i iznajmljivačima soba. Tim povodom upućen je poziv predsjedniku i direktoru TZ Okruga, no uslijedila je neočekivana reakcija. S obzirom da je organizator ove tribine bio OO SDP-a Okruga, a pozivali su se djelatnici TZ koji bi trebali biti nestranački kadrovi, uslijedilo je sabotiranje ove tribine, tako da je TZ i Turističko vijeće TZO-a Okruga za vrlo kratko vrijeme, svega 4 dana prije tribine, donijelo zaključak da se bojkotira dolazak na tribinu. Zaključak je upućen članovima Vijeća TZ Okrug i Uredu TZ općine. Taj zaključak je potpisao Ivica Radić, za kojeg se tvrdi da je simpatizer HDZ-a.

U pojašnjenju zaključka navodi se kako «nitko od članova Vijeća TZO Okrug te predsjednik i Ured TZO Okrug neće sudjelovati na skupovima i tribinama ni jedne političke stranke niti politički osnovane skupine». Citiran je i jedan članak iz NN u kojem se navodi kako TZ kao nestranačka institucija ne smije sudjelovati na skupovima sa političkim prizvukom već isključivo djeluje temeljem Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma.

Ovaj zaključak polučio je određene negativne efekte jer je na tribinu došlo svega 70-tak zainteresiranih promatrača, koji su svjedočili kako najveća šteta od stranačkih sukoba pada na leđa nedužnih građana.

Očekuje se brzi odgovor SDP-a i koalicijske Vlade.T

5 komentara

Uskoči u raspravu
  1. mare
    #1 mare 23 svibnja, 2013, 16:56

    gospodin bagi ni sam nezna tko je i što je stoga nije čudno da se tako ponaša

    Odgovorite na ovaj komentar
  2. Ivo
    #2 Ivo 27 veljače, 2013, 11:01

    Načelnik Općine Okrug je Ivica Radić Bagi ujedno i predsjednik Turističke zajednice. Njegovi postupci su upravo vezani uz strah od drugih i drugačijih. Ovog puta je to bio zamjenik ministra turizma. Notorna je istina, da je gospodin Radić ljevičar i da voli SDP. Zašto je zabranio dolazak zaposlenicima TZ i Općine da dođu na skup, isključivo je vezan za činjenicu da on kao načelnik Okruga nije glavna zvijezda. Uvijek želi biti u centu pozornosti, no to je samo želja

    Odgovorite na ovaj komentar
  3. toni
    #3 toni 24 veljače, 2013, 16:12

    Sve bi ovo bilo strašno samo da je istina. Istina je ovo, predsjednik Turističke zajednice okruga Ivica Radić, ujedno je načelnik Općine Okrug. Njegov plitički habitus je sve, samo ne HDZ-ov. On je član NL M. Kuzmanića i u koaliciji je s SDP-om, HSP-om te povremeno, po potrebi mu daju potporu vijećnici HDZ-a. Formalno gledajući, uz svoje vijećnike i uz potporu SDP-a i HSP-a ima većinu u vijeću Općine Okrug. To je istina i sve je lako provjerljivo!!!

    Odgovorite na ovaj komentar
  4. A
    #4 A 23 siječnja, 2013, 13:21

    Najbolje bi bilo da su svi ministri “nestranački” tada ne bi nailazili na otpore iz oipozicije.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code