HDZ IZNAD OČEKIVANJA

HDZ IZNAD OČEKIVANJA

6. srpnja, 2020.

 

Plenković se okupljenima u izbornome stožeru došao praćen pjesmom “Eye of the tiger” iz filma “Rocky”, a u obraćanju je zahvalio svima na rezultatu i sjajnoj pobjedi  HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Zahvalu je uputio svim hrvatskim građanima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. “Bilo da su ga dali nama, koji smo dobili većinsko  povjerenje, bilo da su ga dali nekim drugim strankama za koje su smatrali da imaju najbolja rješenja za Hrvatsku. To je ono što je demokracija – iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska”

Tekst: HINA

Neslužbeni rezultati DIP-a objavljeni nakon obrađenih 91,44 posto biračkih mjesta, prema medijskim proračunima pokazuju da HDZ osvaja 66 mandata, a Restart koalicija okupljena oko SDP-a 41 mandat. Domovinski pokret je treći s osvojenih 16 mandata, Most osvaja 8 mandata, a koalicija okupljena oko platforme Možemo 7 mandata. Tri mandata osvaja koalicija SSIP-Pametno-Fokus, a u Sabor ulaze i Reformisti i HNS koji osvajaju po jedan mandat. infografika HINA/ ml

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u obraćanju u izbornome stožeru nakon pobjede na parlamentarnim izborima poručio je kako je riječ o velikoj pobjedi i potpori birača, te ogromnoj obvezi o kojoj će voditi računa svakoga dana mandata u rješavanju izazova koji su pred Hrvatskom.

“Ovaka potpora većine hrvatskih birača za nas je ogromna obveza i svakog dana iduće četiri godine o njoj ćemo voditi računa. Vodit ćemo računa jer Hrvatska treba rješenja za gospodarstvo,  javno-zdravstvene izazove, za jačanje demokracije, jačanje institucija, jačanje ljudskih prava, manjinskih prava”, rekao je Plenković u obraćanju oduševljenim HDZ-ovcima.

Hrvatska danas treba Vladu koja će voditi politiku novog modernog suverenizma, koji baštini vrijednosti HDZ-a, našeg prvog predsjednika Franje Tuđmana, jer smo u proteklim godinama postavili HDZ upravo na ono mjesto političkog spektra gdje ga je on oduvijek stavljao i oduvijek želio, dodao je uz pljesak okupljenih.

“Ova transformacija dobila je svoju potporu i na unutarstranačkim i danas na parlamentarnim izborima. I zato znamo da smo na ispravnom putu i za vrijednosti i napredak Hrvatske”, istaknuo je.

Plenković se okupljenima u izbornome stožeru došao praćen pjesmom “Eye of the tiger” iz filma “Rocky”, a u obraćanju je zahvalio svima na rezultatu i sjajnoj pobjedi  HDZ-a na parlamentarnim izborima.

Zahvalu je uputio svim hrvatskim građanima koji su izašli na birališta i dali svoj glas. “Bilo da su ga dali nama, koji smo dobili većinsko  povjerenje, bilo da su ga dali nekim drugim strankama za koje su smatrali da imaju najbolja rješenja za Hrvatsku. To je ono što je demokracija – iskaz volje naroda o smjeru kojim putem da ide Hrvatska”, rekao je.

“Ovakav rezultat, a to je naša pobjeda, ne samo da je velik, nego obvezuje. Obvezuje jer smo imali težak mandat,  pun iskušenja iza nas, a izazov koji su pred nama su izgledno još i veći”, dodao je Plenković.

Takve okolnosti, naglasio je, zahtijevaju rad, energiju, entuzijazam, elan, požrtvovnost.

“Zahtijevaju i odgovornost, znanje i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati i u našem programu i u ljudima koji su bili na kandidacijskim listama”, istaknuo je. T

 

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 9 srpnja, 2020, 11:17

  “interesantno”, nikad manji izlazak birača 46,62%,a tako “velika i sjajna” pobjeda,kako to i otkud glasovi? Donila ih pomirba titini skojevaca, kako i neće kada su im se pridružili ka i do sada šuftovi, i “pastiri” kozlića, koji po Baden Württmebergu čuvaše crvene “vjernike”,i one, koji čuvaše jugo klubove sa puškom u ruci, kao i one koji su odbacili Krista , Crkvu i crvene “vjernike” koji su izašli na Izbore. Upravo zato i nisu izašli vjerni Kristu, jer su znali da na izbore izlazi jus i skoj i novo prisvučeni garavi “anđeli” ! Pa evo moglibi svi ponešto reći i pravi i krivi ,a velikani ove “fantastične” pobjede, mogli bi odnosno morali bi otvoriti Doseje i Arhivu da vidimo gdje je istina i tko laŽe, onda im nitko neće zamiriti druženje sa “Uzoritima”, jer je istina tu! Bez Lustracije nema Istine, ,Pravde a sa tim ni Demokrata ni Demokracije, jedino su komunisti i fašisti skrivali Istinu, a to čine i danas ,i ako vjera kaže Ispovjed , Istina i Ljubav vodi ka Bogu! Ovi misle da nama to ne triba, jer su oni upravo došli iz socijalizma i uputili se u novo “napredni” titin i staljinov komunizam! Pri kraju su ,fali još izbor doživotnog vođe, “kao i u stara dobra vrimena”!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. žrdina
  #2 žrdina 6 srpnja, 2020, 17:54

  Jugoslovena i četnika dovoljno da vladaju.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code