HČSP: NAŠI S DIPLOMAMA U EU RADE NA POSLOVIMA NKV RADNIKA

HČSP: NAŠI S DIPLOMAMA U EU RADE NA POSLOVIMA NKV RADNIKA

2. srpnja, 2015.

hrvatska-eu

Hrvatska čista stranka prava je bila žestoko protiv ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, ne samo zbog pravaške ideologije koja ne poznaje prijenos suvereniteta, nego smo unaprijed znali što nas čeka u toj neoliberalnoj tvorevini, koja se temelji isključivo na materijalizmu i hegemoniji gospodarski jačih država.
Sada nakon dvije godine članstva, i slijepcima je vidljivo koji su trendovi u Hrvatskoj i što nam je donijelo članstvo u EU. Od ulaska u EU izgubili smo dodatnih 80.000 radnih mjesta, a samo u Njemačku je iselilo, prema njemačkim podatcima, 93.000 Hrvata i Hrvatica u najboljoj radnoj dobi, a k tomu i većinom visokoobrazovanih. Tako smo našim mladim i visokoobrazovanim kadrovima osigurali svijetlu budućnost u tuđini, a s diplomama rade na poslovima NKV radnika.
Trend iseljavanja će sada biti još veći, jer su ukinute radne dozvole koje su do sada otežavale odlazak mladih u druge zemlje. Sve i da krene gospodarski opravak u Hrvatskoj, što je ravno nuli, mi ostajemo bez najvitalnijeg dijela stanovništva koji bi trebao biti motor u izvlačenju Hrvatske iz dugogodišnje krize.
Ovu smiješnu vladu to ne zabrinjava, njima su najvažnije statistike, pa se tako hvale kako pada broj nezaposlenih u Hrvatskoj, a on pada zbog odlaska mladih u Njemačku i dr.. Naravno, ne spominju kako pada i broj zaposlenih.
EU je pod krinkom tzv. svekolikih sloboda nametnula najcrnju diktaturu kapitala, što se sada u ekstremnom obliku očituje u Grčkoj. Te lažne slobode, tzv. slobodno tržište, slobodan protok roba i ljudi, bescarinska unija, pogoduju jedino gospodarski jakim državama, a slabije razvijeni, u koje spada i Hrvatska koja je na dnu, trpe teške posljedice koje neće minuti protokom vremena, nego će postajati sve veći i veći teret, do potpunoga kolapsa.
Hrvatsku još iznad površine drži činjenica da nismo u eurozoni, jer kada bismo u njoj bili, jako brzo bi nam se dogodila Grčka. Stoga svi koji zagovaraju ulazak Hrvatske u eurozonu, zagovaraju potpuni krah hrvatskoga slabašnog gospodarstva, i potpuno podčinjenje Hrvatske neizabranim činovnicima EU-a.
Jedini izlaz nije na Maclju , nego u povratku suvereniteta, nacionalizaciji banaka i svih drugih nelegalno prodanih subjekata.
U Zagrebu, 1. srpnja 2015
Josip Miljak, predsjednik HČSP-a T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code