HAZU POD LUPOM DRŽAVNE REVIZIJE

HAZU POD LUPOM DRŽAVNE REVIZIJE

21. kolovoza, 2014.

hazu

Državna revizija uočila je brojne nepravilnosti i propuste u poslovanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te je zbog toga ta institucija dobila uvjetno mišljenje revizora. Osim toga, detaljnim uvidom u poslovanje, državni revizori ustanovili su da Akademija prilično neodgovorno upravlja svojom vrijednom imovinom.

Kako se navodi u revizijskom izvješću, akademija nije provodila javne natječaje za zakup poslovnih prostora, a autorske honorare isplaćivala je bez prethodno zaključenih ugovora.

Inače, najviša znanstvena i umjetnička ustanova u Republici Hrvatskoj raspolaže godišnjim proračunom od 67.3 milijuna kuna. Od toga glavnina iznosa, odnosno 52.2 milijuna kuna dolazi iz državnog proračuna. Zanimljiv revizorski podatak čini utvrđeni iznos od 1.1 milijun kuna koji HAZU ostvaruje od kamata i dividendi!?

Revizijom su utvrđene i brojne druge nepravilnosti i propusti koji se odnose na planiranje i računovodstveno poslovanje, te na vođenje poslovnih knjiga i financijskih izvještaja ali i popis imovine i ostalih financijskih obveza.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code