HALIDU BEŠLIĆU UMRO OTAC

HALIDU BEŠLIĆU UMRO OTAC

7. travnja, 2016.

Beslic-dzenaza

Mujo Bešlić, nakon kraće bolesti, umro je u petak u Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo (UKCS). Ova tužna vijest njegovog sina Halida zadesila je u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je bio na turneji. Halid se jučer, samo dva sata prije dženaze, vratio u BiH i prisustvovao posljednjem ispraćaju svog oca.

Iako je još bio veoma umoran od puta i pod snažnim emocijama, Halid je ipak smogao snage i za Avaz kazao da je potresen ovom viješću koja ga je zadesila u tuđini.

Oca sam vidio posljednji put prije desetak dana, prije polaska u Ameriku. Bio je jako bolestan i ovo se očekivalo, ali opet kada se desi, čovjeku je teško – kazao nam je Bešlić.

Muju je, kažu Olovljani, voljela cijela čaršija. Posljednjih dvadesetak godina živio je u Olovu. Bio je veoma cijenjen i poštovan među sugrađanima. Upravo zbog toga kažu da je svako ko ga je poznavao, a mogao je doći na dženazu, i došao.

Bio je dobar i svima je pomagao, kao što pomaže i njegov sin Halid. Do prije mjesec bio je dosta vitalan. Odjednom se teško razbolio. Vjerovatno su mu i bubrezi otkazali i nije više izdržao – rekao nam je jedan od građana Olova kojeg smo zatekli na dženazi.

IZVOR: www.doznajemo.com T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code