GRADONAČELNIK ČESTITA 1. SVIBNJA I POZIVA GRAĐANE NA GRAH

GRADONAČELNIK ČESTITA 1. SVIBNJA I POZIVA GRAĐANE NA GRAH

30. travnja, 2014.

423a0345-9555-43a1-819b-d36193c1948d Custom 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,radnice i radnici!

Od srca vam čestitam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada!

Zagrebačku tradiciju obilježavanja Međunarodnog praznika rada i blagdana Svetog Josipa Radnika u Maksimiru nastavljamo i ove godine.

U vremenima u kojima pozitivne vijesti izostaju, u kojima se gube radna mjesta, a negativni gospodarski trendovi nas i nadalje prate,  od nas se traži da ne posustajemo i da skupimo glave, pokažemo složnost i ustrajnost u stvaranju pretpostavki za promjenu smjera, promičemo rad, zajedništvo i solidarnost, da koristimo sve potencijale, kako bismo ostvarili boljitak društva i svih naših građana.

Svjesni smo nužnosti prilagodbe okolnostima te da egzistenciju i razvoj ne možemo temeljiti na kreditima, dijeleći nezarađeno i honorirajući nerad. Ali,  radom i znanjem moramo mijenjati okolnosti, stvarati pozitivno ozračje za razvoj, reforme, promjene. I pri tom, nikad ne smijemo zaboraviti na solidarnost s najslabijima i najosjetljivijima, kojima nužni reformski potezi mogu dodatno otežati i ugroziti egzistenciju.

Uvjeren sam da možemo, da imamo snage za reforme i za ozdravljenje gospodarstva, za stvaranje neophodnog samopouzdanja i za promjene kojima ćemo vratiti sigurnost u naše domove i u našu svakodnevicu.

U tom uvjerenju, drage radnice i radnici, drage Zagrepčanke i Zagrepčani, pozivam vas da u Maksimiru, u četvrtak, od 11 sati, zajedno proslavimo međunarodni Praznik rada uz zabavni program  i tradicionalni prvosvibanjski zagrebački grah.T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code