ULICA RUDOLFA KOLAKA

ULICA RUDOLFA KOLAKA

11. ožujka, 2013.

bandic-rudolfa

Uz prigodnu svečanost, u nedjelju 10. ožujka  na križanju nove Oporovečke i Konjščinske otkrivena ploča s imenom poginulog hrvatskog branitelja Rudolfa Kolaka po kojemu je tako dobila ime ulica što se odvaja iz Avenije Gojka Šuška (južno od KBC Dubrava) u smjeru sjeveroistoka i izlazi na Dankovečku.

U društvu s gradonačelnikom Milanom Bandićem i predsjednikom Skupštine Davorom Bernardićem, a u nazočnosti brojnih građana, suboraca i obitelji, čast otkrivanja ploče s imenom bojnika Kolaka pripala je njegovoj majci Kati Kolak.
Kako se čulo, Rudolf Kolak borio se od 1990. na svih hrvatskim ratištima kao prvi hrvatski redarstvenik, a potom kao pripadnik Specijalne policije, legendarne 1. gardijske brigade Tigrovi, 8. lakojurišne brigade Vojne policije i 1. hrvatskog gardijskog zdruga. Za zasluge u Domovinskom ratu odlikovan je i najvišim vojnim odlikovanjima.

Nakon otkrivanja ploče, program je nastavljen u sportskoj dvorani Dubrava na finalnoj večeri 8. memorijalno-humanitarnog malonogometnog turnira.T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code