GRADONAČELNICA SISKA VIŠE NEMA VEĆINU

GRADONAČELNICA SISKA VIŠE NEMA VEĆINU

30. travnja, 2019.

 

Oporbeni vijećnici su ponovno postavili pitanja vezana uz tvrtku Rijekatank i obradu opasnog otpada u Novom Pračnu te pitali gradonačelnicu je li u pismu namjere koje je Grad Sisak primio od tvrtke Rijekatank pisalo da namjeravaju kupiti zemljište u Južnoj industrijskoj zoni za izgradnju objekta u kojem će obrađivati opasan otpad ili saditi cvijeće i zašto je to skrivala od Siščana, te što su gradonačelnici zauzvrat obećali njezini drugovi gradonačelnici Rijeke (SDP) i Jastrebarskog (SDP) za primanje njihovog smeća, možda novac, napredak u partiji ili nešto treće

Tekst: HDZ, HSLS, HKS i nezavisna vijećnica Vlatka Vukelić

Posljednjih tjedana na vidjelo izlazi niz grešaka i propusta aktualne gradske vlasti predvođene Kristinom Ikić Baniček, a nakon sve učestalijih prijava i policije koja posjećuje gradske ustanove i trgovačka društva, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postalo je razvidno kako više nema ni većinu u Gradskom vijeću.

Aktualni sat 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Siska počeo je vrlo žestoko. Darko Žak (HDZ) odmah je na početku iznenadio gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček pitanjem zašto ponavlja laži u javnosti da je Gradski Proračun na kraju 2018. bio u suficitu kada je prema informacijama koje on ima proračun bio u deficitu oko 2,75 milijuna kuna.

Podsjetimo kako je gradonačelnica optužila Darka Žaka da laže, iako je o tome imao dokaz u ruci i predočio ga javnosti, kada je na 4. sjednici Gradskog vijeća grada Siska pitao zašto je Grad Sisak bio u blokadi računa.

Obiteljski odvjetnik

Vijećnici su nastavili s pitanjima je li gradonačelnica dala uputu Upravnom vijeću Športsko rekreacijskog centra u kojem sjede vijećnici vladajuće koalicije Predrag Sekulić (MOST), Edin Safić (nezavisni) i Dario Batnožić (SDP) da namjeste Natječaj za ravnateljsku poziciju navodnom rođaku gradonačelnice Mariu Stipkovu.

Vijećnica Vesna Štengl (HDZ) podsjetila je sisačku javnost kako je nedavno podignuta kaznena prijava protiv istaknute SDP-ovke, bivše gradske vijećnice Ivane Pavlović koja je kao članica školskog odbora Osnovne škole Galdovo sudjelovala u bitnim odlukama za djecu navedene škole, a u isto vrijeme kao ravnateljica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama Komarevo (preuzela funkciju za vrijeme SDP-ove Vlade) krala novac korisnika Centra te nakon otkrivanja kriminala dala otkaz i preselila u inozemstvo.

Vijećnica je navela, da s obzirom na navodne kriminalne radnje koje se spominju u Vodovodu, ŠRC-u, krađu novca od korisnika s posebnim potrebama, sve više jača dojam kako se steže obruč oko gradonačelnice te ostaje pitanje planira li i gradonačelnica bijeg u inozemstvo.

Franjo Šaban (HDZ) podsjetio je gradonačelnicu kako sisačka javnost nije dobila odgovor na pitanje koliko je Grad Sisak te koliko su ustanove i trgovačka društva u vlasništvu Grada Siska kao što su npr. ŠRC, Sisački vodovod, Gradske tržnice, tvrtka Sisak projekti, pa čak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska, isplatili bivšem SDP-ovom vijećniku u Gradskom vijeću Grada Siska danas odvjetniku u Zagrebu i navodno bliskom obiteljskom prijatelju gradonačelnice Kristine Ikić Baniček, Siniši Babiću.

Ponovno je pitao koliko je novčanih sredstava isplaćeno Siniši Babiću odnosno odvjetničkim uredima i odvjetničkim društvima u kojima je bio partner iz Proračuna Grada Siska i proračuna ustanova i trgovačkih društava kojih je osnivač Grad Sisak od kada je Kristina Ikić Baniček preuzela funkciju gradonačelnice te naveo da se u javnosti javljaju sumnje kako se preko navedenog odvjetnika nezakonito izvlači novac iz gradskog sustava.

Oporbeni vijećnici su ponovno postavili pitanja vezana uz tvrtku Rijekatank i obradu opasnog otpada u Novom Pračnu te pitali gradonačelnicu je li u pismu namjere koje je Grad Sisak primio od tvrtke Rijekatank pisalo da namjeravaju kupiti zemljište u Južnoj industrijskoj zoni za izgradnju objekta u kojem će obrađivati opasan otpad ili saditi cvijeće i zašto je to skrivala od Siščana, te što su gradonačelnici zauzvrat obećali njezini drugovi gradonačelnici Rijeke (SDP) i Jastrebarskog (SDP) za primanje njihovog smeća, možda novac, napredak u partiji ili nešto treće.

Zanimljivo je i to kako se gradonačelnica tijekom cijele sjednice nije niti jednom riječju obratila javnosti vezano uz otpad niti vezano uz stajališta koja je iznosila Građanska inicijativa „Siščani ne žele biti smetlišćani“.

Kibidabi

Vijećnici su do kraja aktualnog sata postavljali pitanja koja zanimaju sisačku javnost i bez suzdržavanja pogađali srž problema.

Po ustaljenoj praksi nismo dobili odgovor ni na jedno pitanje pa ni na pitanje u kakvom je gradonačelnica poslovno-političkom odnosu s nedavno uhićenim Siščanima koje se sumnjiči da su udruženi u kriminal izvršili veliku poreznu prijevaru tešku oko 75 milijuna kuna o čemu smo nedavno čitali u svim medijima.

Darjan Vlahov (HSLS) pitao je gradonačelnicu zašto je njen navodni rođak, ravnatelj ŠRC-a Mario Stipkov, omogućio tvrtki KIBIDABI da za 10 000 kn zakupi Ledenu dvoranu Zibel i organizira koncert Hladnog piva ako je cijena karata bila 70-tak kuna a očekivalo se barem 3000 posjetitelja a to znači znači da je ŠRC u startu propustio zaraditi oko 200 000 kuna.

Pogotovo ako uzmemo u obzir da je ŠRC Ugostiteljstvo osnovano, između ostalog, radi prodaje pića i ima kafić u samoj Ledenoj dvorani Zibel, a dopušteno je da tvrtka KIBIDABI prodaje piće i uzme svu zaradu od koncerta, te je pitao je li gradonačelnica ili netko jako blizak gradonačelnici stvarni vlasnik tvrtke KIBIDABI?

Skrenuo je pozornost na zanimljivo ime tvrtke KIB-Kristina Ikić Baniček I(i) DABI- DArko BanIček.

Vidno uzdrmana, pokisla gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja na ovoj sjednici Gradskog vijeća nije uvrstila prijedlog rebalansa Proračuna jer se raspala interesno dogovorena koalicija SDP i MOST-a te ne kontrolira više većinu u Gradskom vijeću grada Siska, do kraja sjednice nije progovorila ni jednu riječ. T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Posavski eko-magarci
  #1 Posavski eko-magarci 2 svibnja, 2019, 18:03

  S nadom da ce vasa gradjanska inicijativa donijeti dobre plodove, puno vece od svojedobne ekoloske akcije SEA pok. gospodje magistre farmacije Mirjane Glavnik, cija je tragicna smrt upozorila Siscane da se ne smiju miriti s poraznim statistikama i velikim brojem umrlih od spaljivanja opasnih otpada i kancerogenih uzrocnika u svom susjedstvu (Galdovo i sl.), tek nekoliko natuknica. Kao i prije puno godina, na strani sam vecine sugradjana, osobito koncentriran na pljackom nestali trovacki “Herbos” u staroj sjevernoj industrijskoj zoni kraj Save. Podsjecam i na pozutjele stabljike povrca blizu tvornice. I na dolazak novoga vlasnika Drage Lovrica iz Dugoga Sela, trgovca-zbrinjavatelja i izvoznika opasnoga otpada, koji je skromnim iznosom kuna kupio nekad snaznu kemijsku industriju, racunajuci valjda s revitalizacijom i navodno konzerviranu piroliticku palionicu otpada (kostala 20 milijuna kuna). Salje li novi vlasnik D.L. i crtezem magarca u logotipu svoje tvrtke “Kemokop” provokativnu poruku Siscanima ne znam, tek evidentno je da se tvrdoglave zivotinje jadranskoga priobalja napasaju u prostranom industrijskom krugu. Ne znam koliko je u propadanje bivse tvornice vinske kiseline i kasnije “Radonje” (poceci joj sezu u daleku 1942. godinu), umijesano celnistvo gradske uprave, ali je evidentno da se grad debelo okoristio naplatom visoke komunalne naknade za 20 hektara zatravljena kruga. O kaznenoj odgovornosti nesavjesnih bivsih direktora i u privatizacijskom i pravosudnom mutezu “Herbosovih” tajkunskih pojedinaca, sudionika hrvatske krimi-privatizacije, vecinskih vlasnika i sudaca trgovackoga suda, nema smisla raspravljati. Ostaje cinjenica da je, nakon velikoga razlaza na stranu cetnika 1991. i 350 preostalih radnika ostalo bez radnih mjesta, a nas agrar i vanjski uvoznici bez sredstava zastite bilja.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • moslavački - posavec
   moslavački - posavec 7 svibnja, 2019, 21:07

   Barem je napravil zoološki vrt, samo se bojim da životinje ne nastradaju. SVE JE TO SMETLARSKI LOBI, a i Kikićka očito tu ima svoje prste. Tko se ne bi polebil za novcima i napunil svoje džepove. Kao i onaj stih Fiškal te bude gladil i lepo pripovedal dok si žepe ne nameće.

   Ova ratuje u gradu, a župan Žinić razbija aute, prelazi na suprotnu stranu ceste i plati kaznu na licu mjesta. Vele da je osiguravajuće društvo podmirilo štetu. E sada neka to regresiraju od Ive Žinića iz njegovog džepa, trećina plaće svaki mjesec do podmirenja iznosa štete i uplatnicu pokazat preko ovog portala. neka i on vidi kako je nama sirotinji kada napravimo slično.
   A nek malo i gospon Luka, šef MUP-a županije u drugi plan metne politički interes. Korupcijo i Bogu si teška. Samo kaj Boga još nismo vidli, makar svećeniki prodekuju da je on iznad nas. Pa nek se već jemput pokaže.

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 2 svibnja, 2019, 12:11

  E moja kiki gdje ti je pamet da si to dozvoliš ?
  kakve to imaš savjetnike.
  Pa stani više uz svoje sugrađane glede smeća, jer ONI su te izabrali.
  dajte više konkretizirajte sve probleme, a ne držite se puni sebe.
  kao i ostali ” manji ” načelnici, koji valjaju gluposti prema SVOJIM biračima.
  Shvatite ovo kako hoćete, ali sada je narodu prekipjelo.
  Dajte više sposobnima mjesto, a ne Partijski podobnima/ iliti stranačkim /.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Kibidabi praziti
  #3 Kibidabi praziti 1 svibnja, 2019, 13:19

  Dok general Damir Krsticevic vojskovodju juga RH i “Maslenice” genarala Janka Bobetka, uz 24. obljetnicu trijumfalnoga “Bljeska” protiv antihrvatske svetosavske zgadije naziva ocem moderne Hrvatske vojske, vrhunski nacionalni povijesni i vojni samozvani autoritet iz redova zlocinacke SKH/SDP bande, zuta demokratkinja KIB, sa svojim brabonjcima vise godina njegov grob na sv. Mariji zaobilazi i uskracuje dodjelu plakete Junaka obrane grada Siska. Ni autotrovanje generala Praljka za nju nije cin dostojan divljenja. Mozda po savjetu partijskoga kolege generala Hodalja ili pak Bednjanca Darka Baniceka, Kibidabi parazita nase klonule drzave.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Dario Dajzek
  #4 Dario Dajzek 30 travnja, 2019, 19:21

  Predrag, Edin i Dario Dajzek, nesalomljivi partneri Kristine Staljinicek, namjestili su uvjete natjecanja za ravnatelja SRC-a Sisak, dalmatinskoga rodjaka Darkovoga Marija Stipkova. Fiskal Sinisa Babic, pak, odavno bere vrhnje koje mu je namijenila gradonacelnica. Ne zna se dobije li ponesto od toga uzorna obitelj tajnika kabineta Davorka Vidovica i ureda kancelarije prvog partijasa Zagreba Gordana Marasa. Iz gradske blagajne, dakako, a najbolji odvjetnici u Sisku posla nemaju. Lako je Kristinki – ako i krene preko grane, u svemu ce pomoci Maras i Obersnel. Kupleraja, ljudi moji!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Ujo
  #5 Ujo 30 travnja, 2019, 16:30

  Dokle će ova partizanska drugarica i komunistička prasica rokćat na Hrvate koji nisu drugovi i drugarice…

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code