GRADONAČELNICA SISKA SE*RE

GRADONAČELNICA SISKA SE*RE

26. svibnja, 2015.

let3_angela_merkel_lauba6

Građanima Siska za praznik grada dovodi “riječke Rokere s Moravu”

Napisao: Josip Frković

Po kojim i kakvim kriterijima ste za praznički nastup 3. lipnja odabrali skupinu „Let 3“. Nije valjda zbog karakterističnih istočnjačkih opanaka što podsjećaju na etno-elemente susjednoga, prekodunavskoga naroda ili pak po začepljenim stražnjicama i brnjicama na spolovilima… Ovo je pitanje za aktualnoga sata 14. sjednice Gradskoga vijeća Siska, minuloga tjedna, gradonačelnici Kristini Ikić Baniček postavila elokventna vijećnica u civilnoj odjeći Kristina Grubec, predsjednica Gradskog odbora Hrvatske konzervativne stranke. Zanimalo je pripadnicu pravosudne policije i to zašto se uoči Dana grada nije ugovorio nastup primjerenijega ansambla koji bi zadovoljio glazbene ukuse širega kruga građana, te koliko će koštati koncert „komedijaša“ iz Rijeke. Aludirala je pri tome na veze sisačke i riječke kukuriku vlasti, ali ju je pročelnik Gradskog upravnoga odjela obrazovanja, kulture, sporta, branitelja i civilnoga društva Goran Grgurač, Siščanima znan kao bivši menadžer automobilskih salona i odličan jazz-gitarist Kluba „Siscije“, stručno pokušao umiriti. Reče kako je „Let 3“ europska marka, vrhunski band, a sličnih je kvaliteta i ugovorena predgrupa, u kojoj nastupaju i sisačka braća Smiljanići. „Što se tiče „Leta 3“, jamčim da će dečki nositi nakurnjake i da nitko neće biti ugrizen…“, kazao je pročelnik Grgurač.

Odgovor o cijeni nastupa kvarnerskih komedijaša Kristina Grubec Roksa nije dobila, ali su gradski oci i majka imenjakinja joj obećali dostavu pisanoga odgovora. I dok brkate spodobe s jumbo-plakata na Selskom polju, umnogom slične „Rokerima s Moravu“, i dalje pozivaju na feštu uoči gradskoga praznika, nekolicina čitatelja portala „Tjedno“ upozorilo nas je na činjenicu da je nešto prije razmeđa s općinom Lekenik preko noći nestala tabla dobrodošlice u Sisak. Točnije, ona ploča koja došljake na svim ulazima u Sisak podsjeća da ulaze u „Grad hrvatskih pobjeda“.

I mladež HDZ-a protiv Leta 3

Mada su prije tri tjedna odšutjeli događaj sa zapadne strane Parka dr. Franje Tuđmana, bivšega trga ustanka, gdje su antifašistički socijaldemokrati i gradska vlast u suradnji obnovili tisuću puta ponovljenu i izlizano jednostranu službenu verziju trijumfalnoga ulaska partizana u grad 1945. godine – jer iza komunističke pobjedničke partizanije na red obično dolaze bljutave i teško probavljive basne i parastosi za „milijune srpskih žrtava u genocidnoj NDH“ – vodstva najjače oporbene stranke HDZ-a ipak se oglašavaju. Tako Mladež HDZ-a drži da „Let 3“ demonstrira vulgarnosti i prizvuke nemorala, te da svojim performansima indirektno ili otvoreno ismjehuju državne institucije, Katoličku crkvu ili pak hrvatske branitelje. Riječ je o grupi koja prije spada među alternativce negoli seriozne glazbenike. Budući da je u zadnje vrijeme „Let 3“ usredotočen na prijateljsku Njemačku i njenu saveznu kancelarku, nije prihvatljivo, na primjer, da se novi album porukama i scenografijom vulgarno naslovljuje „Angela Merkel s*re“.

Bez hrvatske himne

Podsjetimo za kraj kako su lani oporbeni vijećnici prosvjedovali, jer nisu pozvani na svečanu sjednicu Gradskoga vijeća, dok obilježba vjerskoga blagdana Kvirinova uopće nije spomenuta. Poslije toga, ponuda rektora bazilike sv. Kvirina na Zelenom Brijegu da blagoslovi novi, čitavo desetljeće građeni vrtić, glatko je odbijena. Gradonačelnica Ikić Baniček objasnila je „kako se radi o državnoj investiciji i kako je blagoslov nepotreban…“. Je li ista drugarica odlučivala i o tome da pri otvaranju državne prosvjetne investicije ne treba izvoditi ni svečanu pjesmu Mihanović-Runjanina, državnu himnu Republike Hrvatske, teško je utvrditi. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Jusuf
    #1 Jusuf 28 svibnja, 2015, 01:18

    Odgovor o cijeni nastupa kvarnerskih komedijaša….

    Opet grješka u koracima…. ovi riječki četnici nisu nipošto komedijaši… dapače.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code