GOVOR MRŽNJE I IZ VEČERNJEG LISTA-pismo Žarka Marića

GOVOR MRŽNJE I IZ VEČERNJEG LISTA-pismo Žarka Marića

22. ožujka, 2013.

Kako se nebi sjećali starih dobrih učeničkih dana, kada smo kao papagaji ponavljali i upijali lekciju “vrste riječi” : imenice, zamjenice, glagoli, pridjevi, veznici, prilozi, prijedlozi…Sve je pucalo od ljubavi, pa nismo niti u snu mogli pomisliti, da među zamjenicama ; mi, vi, oni ( ostali ) leži govor mržnje. Ovih dana, kada je sintagma govor mržnje visoko na medijskoj top listi, a nitko ne zna što je zapravo to, javila se i večernjakova urednica Ciglerica, da to čitateljima “znanstveno” objasni. Govor mržnje je podjela na “mi i ostali”, te nastavila. I Mamića i Ružu Tomašić su stvorili novinari. Tim tipovima je davno prije trebalo ograničiti medijski prostor. Jednako kako su ih mediji stvorili, oni ih sada moraju gurnuti u povijest. Tipovi poput njih dvoje, više ne smiju puniti medijske stranice. Mogu biti samo kratka informacija na primjerenom mjestu, valjda na dnu novinske stranice, kako u novinama tako i na televiziji, radiju i portalima. Strašno. Šokantno. Kumrovečki jednoumno. Žandarsko naređivački. Hrvato mrziteljski. Totalitarno antidemokratski. Govor mržnje. Prokleti bili oni koji su za sitne novce naše glavne medije, 90 – ih godina oslobođene, prepustili globalo okupatorima i njihovim plaćenicima, koje su pronašli među onima, čija je nacionalna svijest po dobro razvodnjena jugo boljševičkom vodurinom.

Dragi čitatelji. U režimskim novinama, istina je samo datum na vrhu prve stranice. Rekao je, još davno, jedan umni čovjek. Vi vjerujte samo svojim očima, a u pisca ovih redaka možete imati povjerenje, jer, ne samo da je prošao Bunu i Bunicu, nego je i svoju glavu napunio s 60-ak sveučilišnih, najpoštenije položenih ispita.

Prozvana novinarka, sve više i više nenarodnog Večernjaka, žandarsko naređivački kaže: “Mediji ih moraju gurnuti u povijest. Tipovi poput njih više ne smiju puniti novinske stranice.” 

Nešto se mora i ne smije, tek onda kad se provedu određene procedure, kada institucije kažu svoju riječ. Dakle, poslije pravomoćnosti. Gospođa svojata sve medije, i pisane i elektronske. Ona bi presuđivala i bez suda. I bez prve izjave. Kao na Bleiburgu. Ovakve njezine protuzakonite prijetnje istovremeno su i govor mržnje. Dakle, govor mržnje i iz Večernjeg lista. Napad na ustavnu slobodu govora. Podrška policijskoj represiji. Kako su krenuli,mogla bi intervenirati i Amerika, koja jedina svrće rogove nedemokratskim režimlijama i njihovim poslužiteljima, u našem slučaju kumrovečkim jednoumnicima.

Vratimo se ponovo u školske klupe, i pogledajmo što se to učilo u kumrovečkoj pač’joj školi.

Svi pačići došli, kao đaci stoje, stari patak metno naočale svoje.

Učio ih žurno od srijede do petka, al se nisu makli dalje od početka.

Ništa drugo ne nauči pačurlija ta, nego što je i prije znala, pa pa pa.

ŽARKO MARIĆ T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code