GOSPOĐA ANKICA NEĆE DOĆI NA OTKRIVANJE SPOMENIKA FRANJI TUĐMANU U KNINU

GOSPOĐA ANKICA NEĆE DOĆI NA OTKRIVANJE SPOMENIKA FRANJI TUĐMANU U KNINU

2. kolovoza, 2015.

sspom
Zajedno s predsjdnicom spomenik će otkriti sin Miroslav Tuđman

Napisao: Mladen Pavković

Gospođa Ankica Tuđman, na žalost, neće doći na otkrivanje spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i svojem suprugu dr. Franji Tuđmanu, u Knin 5. kolovoza, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kako je najavljeno. To nam je rekla gospođa Tuđman te prenijela zahvalu svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se taj spomenik postavi na kninskoj tvrđavi, gdje je jedan od najzaslužnijih Hrvata, pobjednik Domovinskoga rata dr. Franjo Tuđman, nakon Vojno-redarstvene operacije Oluja, podigao i poljubio hrvatsku zastavu. Gospođa Tuđman nas je također obavijestila da je njezina obitelj odlučila da će ih toga dana i na tom povijesnom mjestu zastupati prof. dr. Miroslav Tuđman, inače saborski zastupnik i čovjek koji je čitavo vrijeme stvaranja države bio jedan od prvih i najvjernijih predsjednikovih suradnika. Na taj način Miroslav, inače i sin prvog hrvatskog predsjednika, imat će čast da zajedno s predsjednicom Republike gospođom Kolindom Grabar – Kitarović otkrije ovo velebno autorsko djelo akademskog kipara Mirka Vuce.

Dan pobjede bez junaka

Ove godine, 5. kolovoza, obilježavamo 20. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja te gotovo 25 godina od početka srpske i ine agresije na Republiku Hrvatsku. U povodu toga, ali naravno i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja bit će u Zagrebu organiziran i vojni mimohod – da se vidi da nas ima! Međutim, gospodo i gospođe, drugovi i drugarice ni nakon tako dugog vremena ni u Kninu ni u Zagrebu, na žalost, nećemo biti u mogućnosti pozdraviti ni jednog, ali baš ni jednog službeno proglašenog Junaka hrvatskog Domovinskoga rata, što znači da smo imali rat, da smo pobijedili, ali da nitko, ali baš nitko nije „zaslužio“ da ga istaknemo kao junaka nad junacima! Čak ni među poginulim, nestalim i teško ranjenim nema ni jednoga koji nosi naziv Junak Domovinskoga rata, jer takva „titula“ jedino u Hrvatskoj (na cijeloj planeti) jednostavno, službeno, – ne postoji. To drugim riječima znači da su „svi“ Junaci Domovinskoga rata, (što naprosto nije istina), odnosno (što je pravilnije) nije nitko! Takva „politika“ očito odgovara svima koji su na vlasti, lijevima i desnima, jer onda je lakše manipulirati s onima koji su bili prvi kad je trebalo, koji su svojom krvlju stvorili slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. U Zagrebu i Kninu, stoga, će se na sva zvona prvo pozdravljati najviši politički dužnosnici Republike Hrvatske, a tek potom valjda svi branitelji, a one čije kosti počivaju na grobljima od Krapine, Zagreba, Virovitice, Osijeka,Vukovara, Škabrnje, Knina, Dalja, Zadra, Dubrovnika i brojnih drugih gradova i mjesta diljem Hrvatske, prisjetit ćemo se minutom tišine i pokojim vijencem i zapaljenom svijećom. Bili su, hvala im, i sad ih više nema.

Nema ni dezertera ni ratnih profitera

Sramotno je što Hrvatska još nije proglasila ni jednog (ni jednog) branitelja Junakom Domovinskoga rata, iako je ministar branitelja bez branitelja još prije nekoliko godina na sva zvona vikao da će uvesti i to odličje i da će, ako se sjećate, nositi naziv po generalu Blagi Zadri.
I ne samo to. Ni nakon toliko godina od rata, Hrvatska nema (nema!) ni jednog ratnog profitera, dezertera i izdajicu.
Ima li koja zemlja na svijetu čiji su branitelji gotovo goloruki pobijedili treću ili četvrtu vojsku u Europi, a da među njima nitko, ali nitko nije zaslužio da ga se proglasi Junakom?
Sramotno da sramotnije ne može biti! T

4 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code