GORAN KOS THE BOSS

GORAN KOS THE BOSS

29. lipnja, 2011.

 

Piše: Mirjana Bašak portal Zagorje.com

Goran Kos, dvadesetrogodišnji dečko rodom iz Zagorja u finalnom dvoboju s Marcelom Oroši pobjednik je treće sezone RTL-ovog showa ”Hrvatska traži zvijezdu”. Odlučila je tako hrvatska publika, odnosno gledatelji prepoznavši u Goranu veliki glazbeni talent. Tu istu publiku koja mu je davala podršku iz showa u show, Goran je zasigurno impresionirao i svojom životnom pričom, ali i svojim skromnim ponašanjem i sramežljivim primanjem komplimenata kroz cijeli show.

Bez tate je ostao u ranom djetinjstvu što je na njemu ostavilo traga. Ubrzo s mamom seli iz Velike Veterničke u Zagreb. Goran je brusio svoj glazbeni zanat svirajući na zagrebačkim ulicama, jedno vrijeme čak živeći na ulicu kao beskućnik. Za vrijeme showa je govorio da bi tati ovo jako puno značilo. Naime, i Goranov tata bio je glazbenik. Goran se nije sam prijavio na show. Mama Suzana ispunila je prijavnicu, a uručio mu je Tony Cetinski. Mama mu je sada najvažnija i njoj će posvetiti jednu od sljedećih pjesama. Kao pobjednik showa snimit će svoj prvi album za Dallas Records. Životni san tako mu se ostvario.

Navijačice iz loborskog kraja

U showu je bio totalno drugačiji od drugih, pa je možda i to presudilo. Imao je Goran u publici u studiju i svoje vatrene navijače. U finalnom showu bilo ih je stotinjak. Loborski kraj s čijih brega potječe, od samog je početka uz njega. U publici u studiju sigurno ste primijetili simpatične i vesele cure s transparentima poput ‘Goran Kos naš ponos’, ‘Nije fora nije štos, pobjednik HTZ-a je Goran Kos’, te jedan veliki transparent koji nije mogao proći nezamijećen ‘On je rocker pravi, Zagorje ga slavi, nek’ se pjeva nek’ se zna, Goran Kos je zvijezda ta’.  S Goranovim navijačicama iz Petrove Gore, Loborskog Završja i Cebovca, Patriciom, Natalijom, Marinelom, Lidijom, Antonijom i Nikolinom porazgovarali sam par dana nakon showa, taman kada su se emocije malo stišale. Cure su srednjoškolke i studentice. Transparente su pomogle šivati mame, a igrom riječi pozabavile su se cure. Na jednom su tako napisale ‘Uči se prilagođavati, ali ostani svoj’. Jedan transparent djevojke su pak Goranu ostavile za poklon.

 Dečko s karizmom

– Navijale smo i dale mu podršku čisto iz tog razloga jer je Zagorac i još k tome iz našeg kraja. Nismo ga poznavale od prije. Naši roditelji jesu. Običan je dečko, ali ima karizmu. Kod njega nam se svidjela ta jednostavnost. Uopće nije mrgud kao što se znalo čuti. Možda je pred kamerama malo drugačiji, ali u osobnom kontaktu je super pristojan i dobar dečko. Baš lijepo priča – nadopunjavale su se navijačice iz loborskog kraja. Svakog petka u Zagreb su putovale vlastitim prijevozom, a na finalni dvoboj vozio je autobus kojeg je organizirala mama jedne od navijačica. Naravno, cijelo vrijeme bile su u kontaktu s Goranovom mamom Suzanom koja ih je i uvela u show.

– Goranova mama je super dobra, cijelo je vrijeme podržavala svog sina i lijepo nam se bilo družiti – ispričale su cure koje su Gorana slušale, par minuta prije našeg razgovora na Radio Anteni. Dakle, podrška ne izostaje ni dalje. – Bile smo glasne i naravno da smo glasale za Gorana. Tko zna koliki će računi za telefon doći –  priznaju cure sa smiješkom. Kažu i kako je Goran stvarno veliki vjernik i to je ono što ga je guralo dalje i davalo mu snage da se bori do kraja.

– On tu radost svega i svakoga prepozna u malim stvarima i to ga veseli. Duhovnost mu je jako bitna, kao što je i sam rekao već, na prvom mjestu mu je Bog, na drugom obitelj, a na trećem će biti djevojka, a tek onda sve ostalo. Pa možemo reći da nas je i ta njegova povezanost s Bogom, još i više privukla k njemu, te smo mu onda dale još veću podršku, tim više jer smo i sve mi vezane uz crkvu i Krista, a kako volimo puno pjevati, kao i Goran, članice smo i crkvenog zbora mladih u Loboru. Tako da nas je ljubav prema Bogu i pjevanju ujedinila i odlučile smo podržati našeg čovjeka od samog početka showa Hrvatska traži zvijezdu, a isto tako vjerovale smo da ide sve do finala i da je pobjeda na kraju zasluženo njegova – rekle su nam cure.

Na televiziji studio, kažu, izgleda veliki, ali kad dođete tamo, sve je nekako malo, dok animator cijelo vrijeme animira publiku. Sa žirijem su uglavnom zadovoljne, možda malo Ivana Mišerić nije bila fer, ali u biti kritike su bile pozitivne, a neke poput ‘bisera’ Lisice Foxa su ih čak i nasmijale. Nekakvi dogovori idu u tom smjeru da bi Goran možda za Janine stigao i nastupio u Loboru. Da se i on na neki način oduži svojim vjernim navijačima. Pobjednik prve sezone RTL-ovog showa Bojan Jambrošić pjevao je također pred loborskom publikom, a kako ne bi zagorski dečko.

Čini se tako, da Zagorci imaju uspjeha u showovima u kojima se ocjenjuje talent. Marija Borić tako je nedavno pobijedila u HTV-om showu ‘Zvijezde pjevaju’.  I sad recite, da se Zagorci ne rađaju s malom maturom, bar pjevačkom. T


3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code