GOLDSTEIN MLATI PRAZNU SLAMU

GOLDSTEIN MLATI PRAZNU SLAMU

21. studenoga, 2014.

slavko-goldstein

Piše površno, knjige mu nemaju glave ni repa

Napisao: Mladen Pavković

U razgovoru za Jutarnji list (ponedjeljak, 17. studenoga 2014.) pod naslovom “Meni nije neugodno reći da sam i hrvatski i jugoslavenski pisac” Slavko Goldstein, kako kaže, odgovara na napade desničara.

Kao prvo, treba reći da je on ekstremni ljevičar, koji se godinama ponaša kao Josip Broz, poglavito nakon II. svjetskog rata: Tko nije uz nas, taj je protiv nas!

Sudi i sudio bi bez suda i suđenja. Što on napiše – to je to. Predstavlja se kao neki povijesni autoritet, a samim time što glumi hrvatskog i jugoslavenskog pisca nije “nitko i ništa”, odnosno ne može mu se vjerovati, tim više što uvijek piše “kako aga kaže”, površno, nedokazano, pa i lažno.

NITKO I NIŠTA

Ako je on hrvatski i jugoslavenski pisac, kako se predstavlja, poglavito u svijetu, to znači da nema pojima da Jugoslavija više ne postoji, (prespavao je taj dio povijesti!), a ako ne postoji, onda kako on može biti nešto čega nema? Ni srpski pisci se više ne predstavljaju kao jugoslavenski! Druga je stvar što bi on želio biti jugoslavenski pisac, jer se u duši osjeća ekstremnim Jugoslavenom i ljevičarom, komunistom, štovateljom Broza i partije, a na žalost, kako se stječe dojam i nekih, srpskih ratnih zločinaca. Naime, njegove “umne” tekstove objavljuju i srpski mediji, a oni sigurno ne će i ne žele objaviti istinu o stvaranju slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države, a još manje o onima koji su najzaslužniji za hrvatsku slobodu. Stoga vrlo rado uzimaju za suradnike “prodane duše” koje, kad je povijest u pitanju, kao Goldstein, pišu da je i 1991. “Sava potekla prema Zagrebu”.

Žalosno je da se ovom čudnom i problematičnom povjesničaru omogućava da i na nekim predavanjima po svijetu govori o hrvatskoj povijesti, odnosno o građanskom ratu, a ne agresiji na Republiku Hrvatsku, o mržnji prema prvom hrvatskom predsjedniku i vojskovođi dr. Franji Tuđmanu i da iznosi samo i isključivo svoju istinu, koja je sve samo ne – istina. Hvali se da su o njegovoj knjizi “1941” u Americi, Engleskoj i Španjolskoj svi dosad pisali pohvalno. (Vjerojatno je nisu čitali, ili je nisu ni razumjeli!) No, gdje se god on pojavi unaprijed se proglašava piscem kakav ovaj “region” nije imao od stoljeća sedmog!

Osim što je po nacionalnosti Hrvat, Jugoslaven, on je, kaže, i Židov, a sve više i Europejac. Kad se sve to zbroji on ne pripada nikome, i već je stoga – nitko i ništa.

VODITELJ “RATA” PROTIV USTAŠA

U njegovoj šezdesetogodišnjoj javnoj djelatnosti njegovo je pravo “zanimanje” – voditelj rata protiv ustaša! Iako u Hrvatskoj nema ustaša, on neprestano ukazuje na njih, boji ih se te upozorava svijet da oni ipak postoje, i nakon hrvatskog Domovinskoga rata, koji je za njega više bio građanski. Ako bi pisao i govorio da su Srbi izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku i okrivljavao srpski narod za zlodjela koja su nam učinili, koji bi mu to srpski mediji objavili? Ali, ako okrene pilu naopako, za što je iznimno školovan, onda se stječe dojam samo prigodom površnog čitanja njegovih knjiga (koje se inače teško čitaju, jer su uglavnom bez glave i repa) da su za rat u “regionu” podjednako krivi jedni i drugi, odnosno da su žrtva i agresor jedno te isto. Zamislite da je ovaj “objektivan” jugoslavensko-hrvatski pisac u vrijeme vladavine Josipa Broza objavljivao knjige i tekstove o masovnim grobnicama i zločinima partizana i Udbaša nakon II. svjetskog rata, bi li to bilo moguće?

Tek kad je stvorena hrvatska država ovaj “literata” piše bez cenzure, ili bolje rečeno mlati praznu slamu.

A što je radio početkom 1990., kad su hrvatski branitelji branili i obranili hrvatsku državu? Ne biste vjerovali tada je i on bio na prvoj crti obrane, ali – protiv politike dr. Franje Tuđmana! Kad je Tuđman umro on je nastavio blatiti ime i djelo prvog hrvatskog predsjednika, što sa zadovoljstvo čini i danas (Mesićeva škola). Osim toga, javno je podržao inicijativu za ukidanje saborske komemoracije žrtava Križnog puta u Bleiburgu, što znači da za njega sve žrtve ipak nisu iste.

A tko su ustaše za Goldsteina? Po njegovim riječima to nisu bili Hrvati, već izrodi hrvatskog naroda! Oni su za njega i dalje veći zločinci nego srpski četnici, dok o partizanima ima samo lijepe riječi. Danas se oni nazivaju – antifašisti. A taj su naziv, zna dobro i to taj jugoslavenski povjesničar, skovali su Staljin i njegova okolina, da bi se pod njime krili komunisti koji su djelovali izvan Sovjetskog Saveza. “Antifašisti” nisu drugo nego komunisti!

A besramno se predstavljati i po svijetu kao jugoslavenski pisac nije ništa drugo nego biti “vuk u janjećoj koži”!

No, ovako ili onako, njegova “kapitalna” djela završit će relativno brzo u ropotarnici, odnosno koristit će ih učenici u školi ili na tečajevima i iz njih učiti – kako se ne smije pisati hrvatska povijest! I to je nešto!T

25 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 9 prosinca, 2014, 02:21

  P’OŠTOVANA REDAKCIJO ,NIJE KOREKTNO DA MI NISTE DOPUSTILI DA REPLICIRAM OVOM SRAMNOM I UVREDLJIVOM NAPISU GOSPODINA PAVKOVIĆA. ZAŠTO MI NE OTVORITE PROSTOR KOJI SAM DO SAD IMAO OD FACEBOOKA KAKO BI MOGAO REPLICIRATI. ZAR NIJE PRAVA SRAMOTA KAKVE SVE UVREDE ISKAZAŠE OVI DISKUTANTI ,KOJIM STE DALI VELIKE PROSTORE A KOJI NIČIM NISU ARGUMENTIRALI SVOJE POKUDE OSIM NACISTIČKO-RASNIH UVREDA. POZDRAVLJAM VAS ,POŠTOVANA REDAKCIJO,ZDRAVI BILI!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Jana
  #2 Jana 7 prosinca, 2014, 15:23

  A ja čestitatm autoru- Mladenu Pavkoviću.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Guest
  #3 Guest 3 prosinca, 2014, 03:18

  GOLDSTEIN >>>>SMRAXXDE ŽIDOVSKI>>>>ne računaj više na Andriju Hebranga UDBAškoga ministra zdravstva ,niti na Josipa Manolića niti na Josipa Boljkovca niti na polupismenoga Franju Tuđmana UDBAškoga instalatera,ne računaj više niti na Miku Špiljala niti na Stevu Krajačića a niti na druga Šilju…. Goldstein ova Hrvatska Država je sada preteča nove buduće Hrvatske koja nezaustavljivo ide u tome smijeru koji vama židovima nikako i ni na koji način ne ide na ruku a u smislu toga da bi se vi Židovi pozivali na tzv.NDH i ostale nebuloze koje vam decenijama jesu modus operandi…..GOLDSTEIN ponovno ti skrećem pozornost ….NE PLJUJ U HRVATSKI TANJUR IZ KOJEGA JOŠ UVIJEK NA MIRU JEDEŠ……

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Guest
  #4 Guest 3 prosinca, 2014, 03:02

  GOLDSTEIN>>>>jaxrče matori jesi li se ikada ispričao svekolikoj hrvatskoj javnosti poradi toga što ste vi židovska opština u ZG putem svoje mladežiI JAVNO pljuvali na KUNU netom prije što je uvedena 1995 kao moneta u RH…..Tko je tebi i Židovima nakon toga dao pravo glasa u RH ….ZNAM …Franjo Tuđman je zajexxo stvar i odapeo…..no nismo mi hrvati snjime izumrli….Goldstein …uvodi se NEW WORLD ORDER u kojem za Židove mjesta nema…stoga bolje se uvuci negdje u mišju rupu jer koliko NET izvješćuje biti če vatreno i burno……CROATIA UBER ALES….!…WHITOUT JUDEN….!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 3 prosinca, 2014, 02:51

  GOLDSTEIN>>>>SMRAxxDU Židovski prestani više pljuvati po mojoj Državi Hrvatskoj a ako ti ovdje ne odgovara MARŠ u IZRAEL…..PIXXKA TEBI MATERINA sada i zauvijek….!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Guest
  #6 Guest 3 prosinca, 2014, 02:47

  Židovi u RH upamtite jednom zauvijek da ima nas hrvata koji jesmo nastradali i prolili generacijsku KRV od svih mogućih vojski i u svim ratovima koji su se na ovim prostorima provodili no uprkos svim nedaćama sačuvali jesmo svoju hrvatsku bit i nacionalnost koja je u svijetskim razmjerima uvijek prepoznatljiva.Sada nakon svega vi židovi konačno prestanite se pozivati na ikakovu tzv NDH i na bilo koju inu tvorevinu napose PRESTANITE živjeti sadašnjost u jugoslavenskoj prošlosti.Vaša je jugoslavenska prošlost dakako obilježena smradom židovskim Andrijom Hebrangom koji je eto htio i Tita likvidirati.>>>>>

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Guest
  #7 Guest 3 prosinca, 2014, 02:36

  >>>>ŽIDOVI U RH :>>>> ne pljujte uHRVATSKI tanjur iz kojega na miru jedete…J.B Tito ipak vas je načeo likvidacijom Andrije Hebranga ,smrada koji ga je htio ugroziti.Juniora je F.Tuđman rehabilitirao a isti je potom židovskim manirima sa pozicija ministra zdravstva krenuo krasti hrvatsku …pitam se što USKOK ČEKA….Židovi upamtite ovo je naša Država a vi jeste samo gosti no samo dok vam mi to dopustimo…i ne zajebavajte nas ,dosta je bilo priča o TZV NDH …ako vama u HR ne odgovara TORNJAJTE SE U IZRAEL DOK VAS MI NISMO NAJURILI U JASENOVAC……

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. Guest
  #8 Guest 3 prosinca, 2014, 02:28

  Gospodin Goldstein ima pravo lajati protiv Hrvatske kao što isto pravo imaju svi Židovi na ovome Svijetu.To je njima omogućio pok Franjo Tuđman koji je kao uzor uz druga Tita imao i pok Mošu Pijade sa kojime je bio ratni drug odn. sudionik WW2.Dakle živjeli nam drugovi Židovi,lajte protiv hrvatske Države u kojoj živite i protiv koje ste putem židovske opštine u ZGu zlorabeći mladež svoju uputli 1995. javni svijetski protest protiv uvođenja hrvatske Kune kao naše nacionalne valute a iz razloga da vas ista Kuna podsjeća na vrijeme NDH.Dakako istovremeno ste vi Židovi u čarape trpali DOJČE MARK koje vas eto nisu podsjećale na WH…Ž.ivjeli nam dakle Goldsteini no samo do kritičnoga trenutka a tada će vam biti upravo ono što u HR godinama zazivaju……””CROATIA UBER ALES”….DEUTSCHLAND UBER ALES….

  Odgovorite na ovaj komentar
 9. Guest
  #9 Guest 3 prosinca, 2014, 02:10

  MONTE MAGGIORE >>>>> ALA MUČI VRAG TE ZEL….Franjo Tuđman je po nalogu KOSa dao svu političku moć prvenstveno antihrvatu Ivici Račanu koji nas je u najkritičnijem trenutku ostavio bez oružja kojim bi se branili a za njime su krenuli svi anti hrvati .Pričalo se za vrijeme ex Yuge da je Edo //čit Kardelj// zajexo stvar sa onim OOURima potom i odapeo.Franjo Tuđman je poput Ede Kardelja zajexo stvar i odapeo…no predhodno je uspio zamračiti 12 tona zlatnih rezervi iz rezervi HNB.Dakle Ante Pavelić na kvadrat….!!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 10. hajdi
  #10 hajdi 28 studenoga, 2014, 18:53

  Napokon da je netko nešto napisao i to istinu o ovom piscu, nad piscima. Čestitam Pavkoviću. Samo tako. Čudi me da drugi neće dirati rad ovog čovjeka valjda zaudara.

  Odgovorite na ovaj komentar
 11. shalom
  #11 shalom 25 studenoga, 2014, 11:20

  je, u znanstvenim krugovima ima umjetničko ime “drekštajn”

  Odgovorite na ovaj komentar
 12. Udbaško govno
  #12 Udbaško govno 24 studenoga, 2014, 20:55

  Nije ni njemu lako. Najteže je mlatiti prazmu slamu s praznom glavom!

  Odgovorite na ovaj komentar
 13. Glogov Kolac
  #13 Glogov Kolac 23 studenoga, 2014, 08:55

  Eh, momci koji se ponasaju kao curice! U optici smisla po zdravu razumu, ima mjesta i ova ‘libera’ kad kaze da ‘nije cica tako los.. ima on i svojih lijepih strana’. Peke dzanu, efendi! Jedna od tih strana, iako nesmotreno pokazivana, je i besmisleno dosadjivanje Ive Goldsteina u veleposlanstvu u Parizu: Covjek-fikus koji fransuki zahebanti nazivaju ‘gugus’ (a njemci citaju kao ‘kukus’) sluzi na svom mjestu inace izuzetno dobro informiranim francuskim strucnjacima od ‘Ilirskih provincija’ do dana danasnjega, kao – BAROMETAR stanja vladavine budala Na dvospolnoj relatciji Pantovcak-Gric. I? Nikom nista? Tko moze reci da mu smeta barometar koji pokazuje sta se dogadja u glavi nekog Slavka Goldsteina kao savjetnika sui generis nekog Josipovica ili njegova nalicja Milanovica? U drugim zemljama treba platiti uhode i analiticare da pokazu kako izgleda ponutrica ‘podzemnih ljudi’, Ivo Goldstein to pokazuje – besplatno. I zato braco – pijme ga dok ne puk…ne zora!

  Odgovorite na ovaj komentar
 14. Udbaško govno
  #14 Udbaško govno 23 studenoga, 2014, 07:02

  Čestitam kolega Goldstein!

  Odgovorite na ovaj komentar
 15. libero
  #15 libero 22 studenoga, 2014, 08:51

  nije čića tako loš kako ga želite prikazati. ima on i svojih lijepih strana…

  Odgovorite na ovaj komentar
 16. Učka
  #16 Učka 21 studenoga, 2014, 13:38

  Gospodin Goldstein, kao i mnogi drugi njemu slični ljevičari, svojim tobože kritičkim djelovanjem ( na pr. Frljićev rad u kazalištu), u mladoj državi kao što je Hrvatska, po ničemu ne “šire prostor slobode”, kako znaju reći, nego neposredno i doslovno ugrožavaju njenu egzistenciju i duhovno jedinstvo kao sredstvo njene izgradnje i opstojnosti.
  Slijedom te “prirodne zakonitosti”, koja vrijedi za sva društva, zajednice i tek formirane države, svako stavljanje nekih općih principa slobode (osobne, manjinske, kulturalne, rodne itd.) izvan i iznad konteksta opstojnosti te konkretne države i društva, kao što to nerazumno čine mnoge skupine i pojedinci u Hrvatskoj, jeste apsolutno izdajnički i protudržavni čin. Pogledati treba, i usporediti, stanje političke svijesti i društvene norme u Izraelu, u odnosu na susjede, pa da se vidi koje je ponašanje “društveno prihvatljivo” , a koje nije.

  Odgovorite na ovaj komentar
 17. Glogov Kolac
  #17 Glogov Kolac 21 studenoga, 2014, 11:01

  Nacelo anarhije, koja je zavrgnuta u kaosu ruskih klubova tipa ‘Petrasevskij’, nastala je protimba koju je Lenjin opisao u svoja dva djela: ‘Korak naprijed, dva koraka nazad’ (prije Listopadskog prevrata), a kasnije ‘Djetinja bolest komunizna’ gdje je rekao ono sporedno da ne bi rekao ono gloavno: da je komunisticko dijete rodjeno bez one polovice mozga koja upravlja desnim dijelovima tijela. Nacelo takvog nacina laganja samome sebi najprije je uocio i najbolje objasnio Ante Ciliga u svom djelu ‘U zemlji zastrasujuceg laganja’ , zajednicki nazivnik ruske anarhije i zapadnog komunizma je bilo i ostalo: ‘Sve je moguce i nista nije sigurno. A i kako bi bilo, kad je Goldstein cuvao Juru Francetica dok je lezao na smrtnon postelji, a kasnije pisao o NDH kao o zrmlji u kojoj je on, poput puha, misa biljozdera, prespavao furtutmu pa onda poceo u nastacvcima opisivati svoj kosmar razdijeljenog pajdasa izmedju Dide i Djide. Njegove knjige trebaju citati sociolozi i psihijatri.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code