GODIŠNJA IZLOŽBA DRUŠTVA KARIKATURISTA

GODIŠNJA IZLOŽBA DRUŠTVA KARIKATURISTA

3. studenoga, 2013.

Davor Trgovčević

U galeriji MORH-a „Zvonimir“ u Zagrebu, Bauerova 33, u utorak, 5. studenog 2013. s početkom u 18 sati, biti će otvorena GODIŠNJA IZLOŽBA KARIKATURA ČLANOVA HDK.  Izložba članova Hrvatskog društva karikaturista otvorena je za posjetitelje od 5. do 15. studenog 2013., a može se razgledati radnim danom, u radno vrijeme galerije „Zvonimir“ od 10 do 18 sati. Ulaz slobodan.

Početkom listopada u „Metropolitan Municipality Humor and Caricature Centre“ u središtu Istanbula otvorena je izložba kojom su se hrvatski karikaturisti predstavili u Turskoj ( izvješće s izložbe se može pogledati na www.hdk.hr ), nastavak je to serije predstavljanja hrvatske karikature u inozemstvu. Najkvalitetniji dio izložbe iz Turske može se vidjeti na izložbi članova Hrvatskog društva karikaturista.

Na izložbi se predstavlja 52 člana društva s oko 120-ak radova, a mogu se pogledati radovi Ote Reisingera, Srećka Puntarića, Petra Pismestrovića, Nika Titanika, Nikole Listeša, Miroslava Gerenčera, Žarka Luetića, Ivana Haramije i velikog broja drugih kvalitetnih autora. Izložbu prati katalog, koji će se dijeliti posjetiteljima izložbe.

Hrvatsko društvo karikaturista je osnovano 1985. godine, okuplja gotovo sve hrvatske karikaturiste s ciljem da pomogne svojim članovima u razmjeni informacija i iskustava, promicanja karikature u Hrvatskoj, te promicanja hrvatske karikature u svijetu. Hrvatski autori su sudjelujući na brojnim svjetskim festivalima karikature osvojili niz značajnih nagrada i priznanja te tako doveli hrvatsku karikaturu u sam vrh europske i svjetske karikature.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code