GLAZBENA ŠKOLA U PUČIŠĆIMA I JAZZ U BOLU

GLAZBENA ŠKOLA U PUČIŠĆIMA I JAZZ U BOLU

24. srpnja, 2016.

 

Već 20 godina u Pučišćima na otoku Braču djeluje jedinstvena međunarodna ljetna glazbena škola koju je u ova dva desetlječa pohađalo više od 3500 polaznika iz sedamdesetak zemalja iz cijelog svijeta.

Po riječima voditelja škole Nenada Vrandečića ovi polaznici i njihova pratnja ostvarili su tijekom djelovanja škole više od 118 000 noćenja u Pučišćima i Bolu na kojem je na temeljima „Pučiške ljetne škole“ prije petnaestak godina nastao novi projekt „ Jazz workshop Bol“.

Upravo su u tijeku radionice klasične glazbe, koje će tijekom srpnja i kolovoza kao i proteklih 20 godina voditi renomirani profesori i glazbenici iz zemlje i inozemstva , a prijave polaznika stižu iz mnogih zemalja Europe : Austrije, Italije , Švicarske, Švedske, Mađarske, Poljske, Srbije, Makedonije, Ukrajine, Rusije, Njemačke, Canade, Japana te SAD – a i Kine.

Projekti „Međunarodne ljetne glazbene škole Pučišća“ i „Jazz radionica Bol „ obuhvaćaju glazbenu naobrazbu i niza koncerata koji će sudionici održati u Pučišćima, Bolu i u drugim mjestima otoka Brača.

Gotovo na svim instrumentima polaznici škole , učenici osnovnih i srednjih glazbenih škola, glazbenih akademija te samouki glazbenici usavršavati će svoja glazbena umijeća. Njihov cilj je aktivno provesti godišnji odmor uz muziciranje i druženje s kolegama iz drugih zemalja.

U sklopu projekta „Jazz workshop Bol „ kojeg će voditi naši eminentni glazbenici; Saša Nestorović – saksofon, Mario Igrec- gitara, Nenad Jura Vrandečić – kontrabas, Hrvoje Galler – klavijature, Damir Fenrich – bubnjevi, Maja Savić (asistent ) – vokal i Guillermo Rozenthuler jazz i salsa pjevač iz iz Argentine , održati će se jazz radionice te niz koncerata na neuobičajenim mjestima kao što su trajekti Jadrolinije, kamenolomi te Aerodrom Brač. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code