FILM “ZG80” NA SARAJEVSKOM FESTIVALU

FILM “ZG80” NA SARAJEVSKOM FESTIVALU

11. kolovoza, 2016.

 

Hrvatski igrani film ‘ZG80’ svoju će predpremijeru imati trećeg dana ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Riječ je dugometražnom prvijencu Igora Šeregija, akcijskoj komediji koja na humorističan način priča o navijačkoj subkulturi te o društvu i problemima koji su okupirali mladež u predratnoj Jugoslaviji.

Šeregi je ZG80 snimio prema scenariju Ive Balenovića, scenaristu ‘Metastaza’ i Roberta Cukine, koji je u scenarij uveo elemente stvarnih događaja i likova iz perioda kada je nastajala navijačka skupina Bad Blue Boys.

Film ZG80 svojevrstan je prednastavak Metastaza, a vodi nas u posljednje mjesece predratne Jugoslavije u kojima susrećemo nešto mlađeg Krpu, Kizu, Deju i Filipa, te upoznajemo neke nove likove koji ih prate na navijačko gostovanje u Beogradu, gdje Dinamo igra protiv Zvezde i gdje ih očekuju njihovi tadašnji najveći rivali – Delije.

Lik Krpe ponovo tumači izvrstan Rene Bitorajac, a sjajnu glumačku postavu čine i Marko Cindrić, Filip Detelić, Marko Janketić, Matija Kačan, Domagoj Mrkonjić, Mijo Jurišić, Igor Hamer, Mario Petreković, Miloš Timotijević, Mladen Andrejević, Srđan Miletić, Danica Maksimović i drugi.

Igor Šeregi mladi je redatelj kojeg je festivalska publika imala prilike upoznati kroz kratkometražne uspješnice poput fima ‘Životinjsko carstvo’ (2012) ili ‘Poklon predsjednika Nixona (2014), a koji su prepoznatljiv po autentičnom humoru. Ne čudi, stoga, da je priču o surovom svijetu navijača mladi redatelj odlučio ispričati na jedan drugačiji, humorističan način.

Film ZG80 je nastao u produkciji hrvatske produkcijske kuće Kinoteka, distributer je 2i Film, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

U redovnu kino distribuciju Krpa i ekipa ZG80 kreću početkom rujna. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code