FILM O BARAKUDAMA NA PULSKOM FESTIVALU

FILM O BARAKUDAMA NA PULSKOM FESTIVALU

15. srpnja, 2016.

 

Proslavljeni američki producent i redatelj hrvatskog podrijetla Peter Radovich Jr., kreativni direktor sportskog programa CBS-a i dobitnik 29 Emmya u svojoj bogatoj karijeri, oduvijek je želio snimiti film u Hrvatskoj o hrvatskim sportašima. Prilika mu se pružila prije četiri godine, odmah nakon Olimpijskih igara u Londonu, kada je Ratko Rudić sa svojim timom osvojio sve što se osvojiti moglo – bili smo europski, svjetski i olimpijski pobjednici! No tada je Rudić donio tešku odluku da se povlači, nekoliko igrača je također otišlo iz reprezentacije i slika naših Zlatnih se potpuno promjenila.

Film je sniman pune dvije godine, prateći reprezentaciju u obrani svojih naslova europskih i svjetskih prvaka, ali i u pokušajima osvajanja novih naslova. Od vrlo zatvorenih sudionika/igrača na početku filma, na kraju je filmska ekipa postala dio reprezentacije i promjena tog odnosa vidljiva je i na filmu.

‘Bilo nam je neizmjerno zadovoljstvo upoznati naše Zlatne olimpijce, ovo su stvarno Zlatni dečki na mnogo razina. Od ljudske, prijateljske, timske…do profesionalne. Nevjerojatno je koliko je ovo težak sport, koliko smo već godinama u njegovom samom vrhu ili prvi – a koliko malo hrvatski vaterpolo zapravo ima i znači za Hrvatsku. Bilo je i jako tužnih trenutaka za vrijeme ovog snimanja, pogotovo jer smo bili stvarno mala ekipa, cijeli film snimljen je sa samo dvije kamere. Ali kada izađete iz kina, sigurna sam da će vam srce biti puno ponosa i da ćete ih najjače bodriti u obrani naslova Olimpijskih prvaka uskoro u Riu!‘ – izjavila je producentica filma, Mirjana Mia Pećina.

Film je na programu Pula FF za gledatelje u subotu u 17h u kinu Valli, ulaz je besplatan. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code