EUROPSKI MEGAHIT XZ GENERACIJE

EUROPSKI MEGAHIT XZ GENERACIJE

9. svibnja, 2024.

 

Baby Lasagna je napravio ono što nitko nije. Ima fantastičan live nastup, autentičnu karizmu te je umjeren zbog čega je jedno vrijeme i bio pao na niža mjesta na kladionici. On je koherentan i konzistentan i to ga je vratilo nazad na sam vrh ljestvice gdje već danima stoji. On je tipičan primjer Gen Z generacije jer je i anksiozan. Jako dobro predstavlja svoju generaciju, a jednu stvar kod njega ne smijemo zaboraviti kada govorimo o tome čije će glasove pokupiti. Baby Lasagna ima čak tri mačke čije fotografije često objavljuje na društvenim mrežama i prepoznat je u svijetu mački

IZVOR: www.zadarski.hr

Hoće li Marko Purišić poznatiji kao Baby Lasagna pobijediti, što je potrebno imati da bi se ostvarilo dobro mjesto i hoće li hrvatskom predstavniku na Eurosongu pomoći to što je jedini izvođač koji je sam napisao svoju pjesmu, upitali smo modnu dizajnericu i koreografkinju Ellu Dušević iz Zadra koja je kao kostimografkinja bila angažirana na Eurosongu kada je Hrvatsku predstavljala riječka grupa E.N.I.

– Eurosong pratim od kada znam za sebe, zapravo to je jedna od rijetkih stvari koje pozorno pratim, govori nam Ella koja ne krije kako je njen glavni favorit, a tko drugi nego Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim”.

Napravio što nitko nije

– Na Dori mi je on isključivo bio favorit, iako mi je osobno Natalie Balmix s pjesmom “Dijamanti” bila jako dobra. Cura je imala dobar styling, dobru pjesmu, super je izgledala, ali to nije pjesma za Eurosong, kaže Ella koja svakodnevno prati kladionicu Eurosonga i gleda na kojem se mjestu nalazi pjesma hrvatskog predstavnika. Iako revno prati kladionice, sarkastično govori kako ne bi voljela da Baby Lasagna pobijedi. Hrvatski predstavnik i dalje vodi na službenoj stranici, ali se osobno nadam da neće tako biti jer što će Hrvatskoj Eurosong? Pa da nacionalne političare mjesecima slušamo kako se s tim hvale?, komentira Ella dodajući kako Baby Lasagna uistinu ima kapaciteta za osvojiti Eurosong.

-Baby Lasagna je napravio ono što nitko nije. Ima fantastičan live nastup, autentičnu karizmu te je umjeren zbog čega je jedno vrijeme i bio pao na niža mjesta na kladionici. On je koherentan i konzistentan i to ga je vratilo nazad na sam vrh ljestvice gdje već danima stoji. On je tipičan primjer Gen Z generacije jer je i anksiozan. Jako dobro predstavlja svoju generaciju, a jednu stvar kod njega ne smijemo zaboraviti kada govorimo o tome čije će glasove pokupiti. Baby Lasagna ima čak tri mačke čije fotografije često objavljuje na društvenim mrežama i prepoznat je u svijetu mački. Ističe Ella dodajući kako “prijetnju” hrvatskom predstavniku predstavlja i Grkinja.

– Ona je opasna, ima karizmu, urbana je, mlada i igra na folklor. Na Eurosongu su prošla vremena ozbiljnih balada, lascivnosti, a i feminizirani muškarci su “out”. Promijenila se generacija koja cijeni autentičnost i ranjivost. Baby Lasagna je jedini izvođač na ovogodišnjem Eurosongu koji je sam napisao svoju pjesmu i upravo se u njegovom nastupu vidi autentičnost, kaže Ella.

Govori nam i ako se ”televote” bude natezao između Baby Lasagne i Nizozemske kako će pobjedu na kraju odnijeti Ukrajina ili Izrael, a upitali smo je i što misli o pjesmama naših susjeda.

Autentičnost i hiperautentičnost

OGLASAko ostale visoko pozicionirane pjevače na kladionici usporedimo s Baby Lasagnom možemo reći kako je, ističe Ella, nizozemski predstavnik odigrao na dopamin, društvene mreže i izmanipulirao je javnost. Švicarac igra na hiperautentičnost i na to što je nebinaran što je “pass- Baby Lasagna je napravio ono što nitko nije. Ima fantastičan live nastup, autentičnu karizmu te je umjeren zbog čega je jedno vrijeme i bio pao na niža mjesta na kladionici. On je koherentan i konzistentan i to ga je vratilo nazad na sam vrh ljestvice gdje već danima stoji. On je tipičan primjer Gen Z generacije jer je i anksiozan. Jako dobro predstavlja svoju generaciju, a jednu stvar kod njega ne smijemo zaboraviti kada govorimo o tome čije će glasove pokupiti. Baby Lasagna ima čak tri mačke čije fotografije često objavljuje na društvenim mrežama i prepoznat je u svijetu mački tako da se ne smije zaboraviti na to da će on zasigurno osvojiti glasove ljubitelja mački čija je zajednica jako velika, ističe Ella dodajući kako “prijetnju” hrvatskom predstavniku predstavlja i Grkinj- Ona je opasna, ima karizmu, urbana je, mlada i igra na folklor. Na Eurosongu su prošla vremena ozbiljnih balada, lascivnosti, a i feminizirani muškarci su “out”. Promijenila se generacija koja cijeni autentičnost i ranjivost. Baby Lasagna je jedini izvođač na ovogodišnjem Eurosongu koji je sam napisao svoju pjesmu i upravo se u njegovom nastupu vidi autentičnost, kaže EllaGovori nam i ako se ”televote” bude natezao između Baby Lasagne i Nizozemske kako će pobjedu na kraju odnijeti Ukrajina ili Izrael, a upitali smo je i što misli o pjesmama naših susjeda.

– Meni je osobno Slovenka top, ali nije dovoljna za Eurosong, Talijanka isto tako. Srpkinja mi je isto super, ali mislim da balada ove godine neće dobiti, a ako već treba pobijediti balada, onda bi voljela da to bude Francuska. Ovogodišnji Eurosong je borba između manipulacije i autentičnosti.

– Nadam se da će ovoga puta pobijediti autentičnost, a ne hiperautentičnost, zaključila je Ella. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code