EU FINANCIRA FESTIVAL “MESEC DANA PRIŠTINE U BEOGRADU”

EU FINANCIRA FESTIVAL “MESEC DANA PRIŠTINE U BEOGRADU”

31. svibnja, 2015.

thumb-502-228
Festival “Mesec dana Prištine u Beogradu” organizuje Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji u saradnji sa Liberalno demokratskim centrom iz Prištine. Program finansira EU u okviru programa “Podrška civilnom društvu za Republiku Srbiju 2013”.

Tokom festivala “Mesec dana Prištine u Beogradu”, koji će trajati od 1. do 26. juna 2015. godine, mladi filmski i pozorišni umetnici, književnici, slikari, muzičari i drugi umetnici/e i aktivisti/kinje sa Kosova imaće priliku da predstave svoje radove publici i kolegama u Srbiji.

Festival se organizuje u okviru programa “Srbija i Kosovo: kultura bez granica” kojim želimo da doprinesemo obnavljanju ranije uspostavljenih odnosa i stvaranju novih mreža mladih ljudi, akademskih i umetničkih grupa, medija i civilnog društva iz Beograda i Prištine.

Mesec dana Prištine u Beogradu” počinje u ponedeljak ,1. juna u Centru za kulturnu dekontaminaciju, projekcijom filma “Balkon” – dobitnikom 21 nagrade i učesnikom na 112 festivala širom sveta. Nakon projekcije filma koji počinje u 19h, uslediće tribina na temu “Kinematografije Kosova i Srbije: paralele i potencijali” u kojoj će učestvovati filmski umetnici iz Beograda i Prištine.

Branko Živković T

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code