ČEKAMO VELIKE PERKOVIĆEVE TAJNE

ČEKAMO VELIKE PERKOVIĆEVE TAJNE

9. siječnja, 2014.

kolumna-opljackano-LN

Piše: Saša Radović

8. siječnja 2014. godine u 14:28 sati sudac Županijskog suda, Turudić priopćio je da nema prepreka za izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj.

Slijedi žalba Vrhovnom sudu i nada odvjetnika Ante Nobila da će taj sud – s obzirom na svoj udbaški background – anulirati Turudićevo priopćenje. Pred nama je vrijeme od dva mjeseca koliko iznosi rok u kojem Vrhovni sud mora donijeti rješenje. Navodno moguć je i znatno duži rok – što bi još više razvuklo ovu ružnu priču.

Ostaje pitanje – hoće li se i kada će se okončati ovaj najveći Milanovićev spin – nazvan Lex Perković? Bilo bi bolje da potraje što duže, jer nam je taj „Spin Perković“ odagnao misli od tužne svakodnevice. Od 28. lipnja 2013. do danas svekoliki hrvatski puk zabavlja se UDB-om, ubojstvima, komunizmom, Titovim agentima… Svakodnevna poskupljenja i borbu za golim preživljavanjem – podnosimo lakše! Dobro je i za vladu RH, poljuljani mandat traje, nažalost traje, traje…

 

KING KONG I DIKOBRAZI

U tom perfidnom igrokazu oko izručenja ili neizručenja Perkovića najintrigantnija je premijerova rečenica: „Tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga.“

Što je mislio pri tomu? Tko je taj King Kong? Ima li ga – ili ga nema?

Dva velika lidera iz naše bliže prošlosti koje se može nazvati King Kongovima bili su, Josip Broz i Franjo Tuđman. Ostale loše i još lošije kopije ne mogu aspirirati na takav grandiozan naslov. Ivica Račan bio je samo fiktivni Tuđmanov oponent (zapravo, poslušni suradnik!), a ostalu hrvatsku političku elitu mogli bi titulirati tek oposumima, mungosima ili dikobrazima. Ukoliko je Milanović mislio na velikane iz kriminalnog miljea, tu opet nije jedan King Kong nego mnoštvo King Kongova – zločinaca, ratnih i pretvorbenih profitera, kao i šefova klasičnog krim miljea koji mirno i slobodno šeću Hrvatskom. 

Naciju, pa i Europu, u ovom hrvatskom akcijskom trileru, intrigirali su glavni akteri, ali i sama  scenografija. Radi se o tajnim agentima, o oružanim okršajima, o krvavom lešu u garaži, o desetcima političkih ubojstava…Scene se odvijaju u tamnom ozračju komunističke Jugoslavije i u njemačkom špijunskom podzemlju. Iznad svega lebdi sjenka kriminala i bogaćenja hrvatske elite  švercom nafte, oružja i droga u vrijeme Domovinskog rata.

 

PROGRAMIRANO NEDJELOVANJE

U cijelom „filmu“ provlači se nit o velikim tajnama kojima prijete Josip Perković i njegov odvjetnik Nobilo. Ukoliko dođe do izručenja, Perković i njegov šef, Mustač, ispričat će njemačkim medijima – i cijelom svijetu VELIKE TAJNE. Za neupućene, strašno, sramotno za Hrvatsku… Za onaj misleći dio nacije – to je naivno, pucanj iz prazne puške! Kakvog bi to King Konga naš udbaš mogao prokazati – što bi mogao reći strašnije nego što se javno događalo i što se i danas događa u Hrvatskoj? Može li gore od nekažnjenih ubojstava hrvatskih branitelja zbog milijuna dolara od prošvercane nafte iz Hrvatske u srpske tenkove? Može li gore od nekažnjene 97% nezakonite, hrvatske pretvorbe. Europa i svijet znaju da Hrvatska nema Tužiteljstvo, da nitko ne kažnjava kriminalna bogaćenja duhanske i narko mafije, politički kriminal i korupciju. Zbog zaštite bogatih kriminalaca od strane DORH-a i njihovog svjesnog, programiranog nedjelovanja protiv najgorih zločina – godinama se krade bez straha. Od opljačkanih resursa mjerenih desetcima milijarda dolara ili eura – zbog nedjelovanja DORH-a nije oduzeta ni jedna lipa. Tisuće dostavljenih dokaza i osnovanih sumnja – nestalo je u koševima za smeće. Nekoliko procesuiranih političkih mrtvaca (Zagorec, Sanader, Polančec, Čobanković, Vidošević…) koji su nakrali teške milijune i dalje imaju te svoje milijune. Nitko ih ne pita, odakle im to što imaju, gdje su to pokrali, opljačkali… Nitko ne kažnjava bogate zločince koji su hrvatskog čovjeka doveli do kraja – do prosjačkog štapa. Nije samo DORH kriv, tu je i vlada RH, Hrvatski sabor…

Izjave Perkovića i Mustača bile bi samo blijede slike onog što dobro zna cijeli hrvatski puk. Možda bi isplivalo kakvo novo ime, kakav King Kongić – ali što je to prema stotinama imena prebogatih tajkuna umreženih s vrhom hrvatske vlasti? Mogli bi naši udbaši ukazati na milijarde iznesene u svjetska porezna utočišta, ali i to znamo. Znamo i da su tone našeg zlata misteriozno nestale. Jedino što ne znamo je – kako natjerati vlastitu vlast da služi svome narodu, da kažnjava zločin i da ne misli samo na svoje osobne interese. Jesu li rješenja štrajkovi ili mirni prosvjedi? Treba li slijediti mišljenje Stjepana Radića: „Mi Hrvati znademo i to da u politici ne koriste ništa suze i molitve, nego da tu treba žive, organizirane snage, da tu treba stalne nepopustljive volje, mnogo iskustva i razboritosti, a do potrebe i čvrstih željeznih mišica“.

Stjepan Radić sugerira revoluciju, no to nije dobar put. Lakše nam je bilo 1990. Imali smo pred sobom srpskog agresora – ovo što danas stoji pred nama, u našoj je kući i zato je teže. Osim toga revolucija 1990. nije nam donijela ono što smo željeli – pravnu, pravednu državu u kojoj žive zadovoljni građani.

Vraćajući se na izručenje Josipa Perkovića, može se zaključiti da je Lex Perković zaista najučinkovitiji Milanovićev spin. Odvlačenjem pozornosti javnosti s niza katastrofalnih poteza vlade RH, premijer je mjesecima kupovao vrijeme. Bilo kakvi podaci koje ima Perković ne mogu biti krvaviji ili kriminalniji od onoga što se događalo u dva desetljeća nove Hrvatske. Zbog toga ni eventualno svjedočenje Perkovića i Mustača na njemačkom sudu ne može uzdrmati ni jedan segment aktualne vlasti.

Poljuljanom mandatu, odnosno trajanju mandata Kukurikua, pogodovao je šareni igrokaz o UDB-i.

Anno Domini MMXIV./ II. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu
 1. data
  #1 data 26 lipnja, 2014, 18:58

  Zašto nitko pa ni Franjo Tuđman nije uspio obuzdati moć Perkovića i njegove službe? Zašto Perkovića ne smiju izručiti ili ga moraju trajno ušutkati? Kako je Perković sa 750 djelatnika zloglasne Udbe, između dva izborna kruga 1990., preuzeo cjelokupni sustav državne sigurnosti u samostalnoj Hrvatskoj? Zašto dramatično drugo poluvrijeme slučaja Perković započinje 1. siječnja 2014.? Tko je opljačkao Plivu i Inu? Odgovore na ova pitanja možete pronaći u knjizi ‘Slučaj Perković: Spašavanje zločinačke budućnosti’ povjesničara prof.dr.sc. Josip Jurković. Saznajte zašto politička elita u Hrvatskoj strepi kao nikada do sada.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ico
  #2 Ico 16 siječnja, 2014, 12:20

  Dosljednost bi se mogla shvatiti jedino u činjenici da je na mjestu danasnjeg DORH-a nekad bila centrala vojnog tužiteljsta bivše JNA.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Kostur
  #3 Kostur 16 siječnja, 2014, 11:19

  Kaže Guest (Mladen) Što ima loše u doslijednosti jedne institucije (DORH) koja se, sada već po treči put, istovjetno izjašnjava na isti “slučaj Đureković”?!
  Dapače, ta doslijednost zaslužuje poštovanje.
  —————————————————————————-
  DORH je zaista dosljedan, dosljedno dopušta zločine i pretvorbenu pljačku Hrvatske. Na 98% lopovske pretvorbe, Mladen žmiri i šuti.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. IQ
  #4 IQ 15 siječnja, 2014, 23:37

  Trenutni predsjednik Sabora je još davno javno rekao da svi znaju što drž.odvjetnik radi kad radi ali da nitko ne zna što taj momak ne radi. Tko nadzire državne odvjetnike kad ne postupaju, pitanje je koje otvara slučaj nepodnošenja žalbe u slučaju Mustač. Istovremeno obitelj Đureković će na Vrhovnom sudu iznimno dobiti mogućnost žalbe zbog pasivnosti državnog odvjetnika, a imaju srećom i više nego ok odvjetnika koji ih zastupa a koji je bolji od Bajića i Nobila zajedno.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Guest
  #5 Guest 15 siječnja, 2014, 13:29

  Što ima loše u doslijednosti jedne institucije (DORH) koja se, sada već po treči put, istovjetno izjašnjava na isti “slučaj Đureković”?!
  Dapače, ta doslijednost zaslužuje poštovanje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. nije gotovo
  #6 nije gotovo 15 siječnja, 2014, 10:38

  Čini se da Zen i DORH bolje zastupaju Perkovića nego Nobilo

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. gameboy
  #7 gameboy 14 siječnja, 2014, 10:10

  do petka su otvorene kladionice na perkovića i mustaća a omjeri su već oko 1:10 da idu gore

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. liberal891
  #9 liberal891 9 siječnja, 2014, 15:25

  Bit će tajni, nevin čovjek trune u njemačkom zatvoru već desetak godina i red je da ga Hrvatska spasi iskazima/svjedočenjem Perkovića i Mustača, a Sindičića osudi za lažno svjedočenje.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code