EGZAKTNA I ISKLJUČIVA HRVATSKA POLITIKA

EGZAKTNA I ISKLJUČIVA HRVATSKA POLITIKA

20. veljače, 2017.

 

 

U ovome posebno prednjači premijer Vlade Republike Hrvatske. Možda ga možemo i razumjeti, nije se prihvatio dužnosti da bi se nekome dopao, nego da za nekoga nešto obavi, pa stoga ne čudi, bahatost, arogancija, egzaktnost nastupa i branjenja same pozicije. Pozicije, zato jer samo s nje može zadovoljiti gazde, ali ne i narod kome pripada

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik HBPS-a

Davno je postala mudrost koja kaže:“Ne mogu ti reći koji je ključ uspjeha, ali ključ neuspjeha je pokušavati ugoditi svakome“ tako slijedom toga u sličnom tonu nastavlja i naša politika koja sada već počinje za sebe tvrditi da je egzaktna, a mi ćemo dometnuti i isključiva.

Zašto je tome tako, zato što oni koji se dokopaju neke pozicije u državnom aparatu, a uz to su i stranački poslušnici, smatraju sebe nespornim veličinama, oni sebe smatraju izvorom svega vrijednog, jer da nije njih, jao nama. Oni sebi uzimaju za pravo biti etalon svima za sve. U ovome posebno prednjači premijer Vlade Republike Hrvatske. Možda ga možemo i razumjeti, nije se prihvatio dužnosti da bi se nekome dopao, nego da za nekoga nešto obavi, pa stoga ne čudi, bahatost, arogancija, egzaktnost nastupa i branjenja same pozicije. Pozicije, zato jer samo s nje može zadovoljiti gazde, ali ne i narod kome pripada, jer svakim danom pokazuje da za narod ne mari nit ga za to tišti ili ometa u isključivosti.

Učeni glupani

Premijer je odavno shvatio ono što je prof.Ivo Bičanić sa zagrebačkog Ekonomskog fakulteta izrekao, a to je da bi u Hrvatskoj bilo pogrešno ulijevati dodatan novac u obrazovanje jer ono, ovakvo kakvo ga danas imamo, daje premalo rezultata uz prevelik trošak proračunu. Stoga još bolje da iz Hrvatske odu svi koji nešto znaju, imaju vještinu, a htjeli bi i da im se plati. Tu se izvrsno uklapa i g-din dr. Ivan Đikić, hrvatski znanstvenik, svjetskog formata, jer vrli premijer kaže, da je to njegov osobni izbor i da se ne kani miješti u to. Što znači miješati? Miješati znači razgovarati, privoliti zagrebačko dijete da ostane doprinositi Hrvatskoj. Umjesto toga, premijer kaže, on će vani raditi i doprinositi svojoj Hrvatskoj. Nečuveno, g-dine Premijeru, nija Vaše da se prepuštate nemoći, defetizmu, shvatite da nisu loša vremena, nego su loši ljudi, kako je govorio Charles Darwin. Vi biste se mogli uklopili u Čapekovu, najveća nesreća civilizacije su učeni glupani, zato jer ne prepoznajete da je uvijek pravo vrijema za učiniti ono što je ispravno.

Isto to vrijedi i za zagrebačkog gradonačelnika, koji propušta povjesnu priliku postati zaštitnikom, mecenom ovakog i mnogih drugih vrijednih znanstvenika, inovatora, mladih informatičara, kulturnih djelatnika, glazbenika, kipara, slikara, svega dobrog i vrijednog, pod okriljem metropole da dobije na novoj vrijednosti i dimenziji.

Pojam egzaktnost

Kako to biva nesreća nikad ne dolazi sama, demografska slika nam je gotovo ne prepoznatljiva, poboljšanja niti na vidiki niti u tragovima, nikoga osim domografa i statističara, koji vape, vrište da ih nitko ne čuje. Ne baš nitko, mi ih čujemo, ali mi nemamo alate za popraviti takvu sliku, kao niti oni sami koji mogu samo ukazivati.

Na žalost, nebismo htjeli vjerovati da je ovo stanje vrh ledenog brijega, ali po svoj prilici dobro nam se ne piše, s ovako anemičnom vodećom postavaom. A da skoro ostadoh dužan pojašnjenje pojma egzaktno. E, pa ovako kazuju u Hrvatskom leksikonu pojam egzaknost – (lat) vjernost, potpunost, točnost, određenost, savjesnost. A egzaktna može biti znanost što ona i je, jer mjerljive i brojive pojave prikazuju matematičkom točnošću ( fizika, astronomija, kemija). Je li to hrvatska politika iz naslova članka, ostavljam Vama, ali isključiva je sasvim sigrno i bez egzaktnog dokazivanja.

ISTINA I DOMOVINA !

HRVATSKA BRANITELJSKA PUČKA STRANKA T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 23 veljače, 2017, 12:36

  Tko vlada sa Hrvatskom tkosi ti volovi?

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. ZDS
  #2 ZDS 21 veljače, 2017, 00:40

  Hrvatski Narod je još u omči svemoćne UDBE-(Ljevica-Radnicka Fronta-Srbocetnici-Liberali i njenih produženih i premreženih struktura iz političke, gospodarske i cjelokupne društvene javnosti.Ona je bila i ostala tihi ubojica svega što je zdravo HRVATSKO.Dok se njeni sljedbenici ne kazne i ne uklone iz svih struktura Hrvatskog društva, nećemo izaći iz ovog ovozemaljskog labirinta beznađa i propadanja.Bitka svih preostalih bitaka za Hrvatsku je uklanjanje ostataka diktatorskog jugokomunističkog režima koji ne silazi s vlasti cijelo stoljeće. Jedinstvena je prilika da se ovog najvećeg zla u povijesti hrvatskog naroda riješimo sad uz pomoć Trumpa i EU – osudom diljem svijeta svih ubojica koje je počinila zloglasna UDBA i LUSTRACIJOM koju treba provesti odmah diljem Hrvatske i svijeta gdje žive Hrvati.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Ante Starčević
  #3 Ante Starčević 20 veljače, 2017, 14:31

  “Dok budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinskih gospodara… Izdajica ćemo imati dok se narod ne osvijesti.”

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vila velebita
  #4 Vila velebita 20 veljače, 2017, 13:44

  Gospodine Plekovicu Ako niste sposobni molim vas napusti te vladu.Dosta je vise lazi u lice.Nama je dosta Pupovca Mesica pusica. Nine obuljani i tako dalje tih nakaza.Ne mogu da vas nazovem Hrvatski politicare jer to niste ni jedan.Radi te protiv Hrvatske 20 Godina .Neka vas je SRAM. Za Dom Spremni.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code