DVIJE MEĐUNARODNE IZLOŽBE MAČAKA

DVIJE MEĐUNARODNE IZLOŽBE MAČAKA

18. studenoga, 2013.

 

Izložba mačaka 2013

Dvije međunarodne izložbe mačaka održane proteklog  vikenda u Westgate Shopping Cityju bile su i prema broju izlagača i posjetitelja, najveće u Hrvatskoj u proteklih pet godina, ne računajući Svjetsku izložbu u listopadu prošle godine. Tijekom dva dana izložbe je obišlo više od dvije tisuće posjetitelja, koji su iskoristili priliku vidjeti neke od najljepših mačaka u Europi.

Najljepšom mačkom na obje je izložbe proglašena ženka svete birmanske mačke „Papillon Vom Bluntengarten“ iz Austrije. Pobjedu je izborila u konkurenciji od 215 mačaka 20 pasmina iz čak sedam europskih zemalja, Hrvatske, Slovenije, Italije, Mađarske, Austrije, Poljske i Slovačke. U subotu je održana i specijalna izložba Svete Birmanske mačke, inače rijetke pasmine slabo zastupljene na izložbama u ovom dijelu Eruope. Najljepšom je proglašena i ukupna pobjednica izložbi „Papillon Vom Bluntengarten“ koja se istaknula među 22 mačke ove pasmine iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Austrije. Četveronožne ljepotice dva je dana ocjenjivalo pet međunarodnih sutkinja i sudaca iz Norveške, Švicarske, Švedske i Češke.

Izložbe su kao dva zasebna natjecanja organizirali Savez felinoloških društava Hrvatske i Felinološko društvo Zagreb, a otvorio ih je u subotu gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Tom je prigodom poručio svima koji nemaju kućnog ljubimca da ga svakako nabave jer oni pružaju posebno vrstu ljubavi. „Da imam kuću imao bih sigurno 20 ljubimaca, a ovako ih je u mojoj obitelji i u mom stanu samo troje, pas i dvije mačke“, naveo je Bandić. T

 

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code