NAJNOVIJE NA PORTALU

3. NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA MATERNICE I 7. DAN MIMOZA

3. NACIONALNI DAN BORBE PROTIV RAKA MATERNICE I 7. DAN MIMOZA

19. siječnja, 2015.

150117_dan mimoza (5)

U petak, 16. siječnja, u zgradi Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1 (dvorana 372), održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen nastavak provedbe programa Prevencije raka vrata maternice i drugih bolesti uzrokovanih HPV-om.

Konferenciji će, uz obnašateljicu dužnosti (o.d.) gradonačelnika Grada Zagreba dr. sc. Sandru Švaljek, prisustvovala pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo prof.dr.sc. Mirna Šitum, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Dinko Vukelić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar Zvonimir Šostar, te predstavnici Povjerenstva Grada Zagreba za prevenciju infekcije HPV-om.

S obzirom na još uvijek mali odaziv na cijepljenje i činjenicu da se rak vrata maternice može prevenirati edukacijom, na konferenciji će biti najavljene i nadolazeće aktivnosti koje će se provoditi u okviru Europskog tjedna prevencije raka maternice od 17. do 25. siječnja, 3. nacionalnog dana borbe protiv raka maternice i 7. dana mimoza, s ciljem edukacije o novim spoznajama i dostignućima vezanim uz cjepivo. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code