DVA MILIJUNA KUNA ZA OBNOVU MAJČINSKOG DOMA

DVA MILIJUNA KUNA ZA OBNOVU MAJČINSKOG DOMA

22. svibnja, 2014.

DVA MILIJUNA KUNA ZA OBNOVU MAJČINSKOG DOMA Custom

U Dječjem domu Zagreb u Nazorovoj, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i ravnateljica Doma Jasna Ćurković Kelava najavili su gotovo dva milijuna kuna vrijednu obnovu Majčinskog odjela Doma, koju će Grad Zagreb i VGČ Gornji grad Medveščak financirati s ukupno oko 1.350,000,00 kuna.

2007. godine započela je obnova Odjela, koja je zastala zbog nedostatka novaca te od tada ne funkcionira u punom kapacitetu. Tako je sad, u improviziranim uvjetima, smješteno osam majki s dječicom, rekla je ravnateljica Ćurković Kelava dodavši da je potreba za ovom vrstom skrbi konstantna. Od Zagrebačke banke, Dom je dobio donaciju u iznosu od pola milijuna kuna, koja će također biti utrošena na troškove obnove Majčinskog odjela. Zahvalivši gradonačelniku na kontinuiranoj pomoći radu Dječjeg doma, ravnateljica je naglasila kako je ovim projektom Grad Zagreb još jednom potvrdio kako ima najbolju socijalnu (a pogotovo obiteljsku) politiku u Hrvatskoj, ali i šire.

Kako se čulo, ovo je prva od tri planirane faze pomoći mladim majkama: druga se odnosi na pripremu projekta, također u suradnji s Gradom, koji će aplicirati za sredstva Europskog socijalnog fonda za njihovo obrazovanje, kako bi bile konkurentne na tržištu rada. U trećoj fazi, Grad će osigurati nekoliko stanova koji će funkcionirati kao stambene zajednice u koje će majke s djecom biti smještene nakon izlaska iz Doma.

Grad Zagreb je sretan da može sudjelovati u ovom projektu, i proći ćemo zajedno sve njegove faze, rekao je zagrebački gradonačelnik te zahvalio potpredsjednici Gradske skupštine Jeleni Pavičić Vukičević na ponovnom pokretanju ove inicijative, kao i svim uključenim pročelnicima nadležnih Gradskih ureda, a posebice Vijeću Gradske četvrti Gornji Grad Medveščak koji će u obnovu Odjela uložiti oko 425.000,00 kuna.

Dječji dom Zagreb trenutno skrbi za 225 štićenika, većinom djece do sedam godina. Nakon obnove, u Majčinskom odjelu bit će mjesta za 15 majki s djecom. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code