BANDIĆEVA PORUKA ZA SVE SVETE

BANDIĆEVA PORUKA ZA SVE SVETE

24. listopada, 2020.

 

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,

blagdan Svih svetih tradicionalno obilježavamo posjetima posljednjim počivalištima naših najmilijih. Ove godine ga obilježavamo u posebnim uvjetima globalne epidemije koronavirusa, a što od nas traži posebnu odgovornost, strpljenje, solidarnost i razumijevanje.

Moramo biti na visini zadatka i striktno se pridržavati epidemioloških naputaka na grobljima, u sredstvima javnog prijevoza i, dakako, na tramvajskim i autobusnim stajalištima.

Sa željom da, bez obzira na okolnosti, s punim dostojanstvom kao i dosad, obilježimo 1. studenog, osigurali smo besplatan prijevoz na izvanrednim autobusnim linijama koje će prometovati prema većim gradskim grobljima. Izvanredne autobusne linije Dubrava – Miroševec i Dubec – Markovo Polje prometovat će u nedjelju, 1. studenog, dok će na relaciji Kaptol – Mirogoj, Kaptol – Mirogoj – Krematorij i Kvaternikov trg – Srebrnjak u prometu biti već od subote, 31. listopada.

Da bismo što ranije obišli zadnja počivališta svojih pokojnih i da bismo, ako je moguće, izbjegli obilazak na sam blagdan radi vlastitog zdravlja, ali i naših bližnjih, prometna potražnja na linijama javnog gradskog prijevoza uz veća gradska groblja će se pratiti već od danas, 23. listopada, kada se u promet uključuju dodatni prijevozni kapaciteti. Također, u subotu, 31. listopada će prometovati tramvajska linija br. 8, dok će na Sve svete na linijama br. 4, 6, 7, 8, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored.

Besplatne izvanredne linije za Mirogoj i Krematorij su organizirane od 8:00 do 21:00, a za Miroševac i Markovo Polje od 8:00 do 20:00.

Sva će gradska groblja u subotu, 31. listopada i u nedjelju, 1. studenoga biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u njih omogućen samo ZET-ovim vozilima, taksijima, vozilima osoba s invaliditetom koje imaju istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

S obzirom na trenutnu situaciju s pandemijom koronavirusa, donesena su posebna pravila kretanja te niz epidemioloških mjera u zonama groblja, u sredstvima javnog prijevoza i na autobusnim stajalištima izvanrednih linija.

Tijekom 31. listopada i 1. studenoga bit će angažirani svi raspoloživi resursi komunalnog i prometnog redarstva.

Vatrogasna zajednica Grada Zagreba je u svojim dobrovoljnim vatrogasnim društvima stavila na raspolaganje ekipe s vozilima od subote, 31. listopada do ponedjeljaka, 2. studenoga.

Također, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Zagreb će dežurati na Kaptolu te u Dubecu i Dubravi, a građanima će 31. listopada i 1. studenoga od 08:00 do 18:00 sati biti na raspolaganju bude li potrebe te će im dijeliti bočice vode.

U želji da nam dani u kojima se s pijetetom prisjećamo naših najmilijih proteknu kako priliči našemu gradu, molim vas, dragi sugrađani, da na njihova posljednja počivališta idemo organiziranim linijama javnog prijevoza i pridržavajući se epidemioloških mjera!

Budimo odgovorni i čuvajmo zdravlje svih nas!

Hvala vam! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code