DRŽAIĆ JE OTPUSTIO DVOJICU BRANITELJA-pismo Vlatka Klarića iz Zagreba

DRŽAIĆ JE OTPUSTIO DVOJICU BRANITELJA-pismo Vlatka Klarića iz Zagreba

5. kolovoza, 2014.

U predvečerje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja prisjetimo se hrabrog srca svih hrvatskih branitelja koji su krenuli u oslobođenje Hrvatske. Mnogi od njih nisu među nama, zahvalimo im što su dali svoj život na oltar domovine. Sjetimo se i onih koji su ostali bez zdravlja, koji su ostali invalidi i koji možda sami i zaboravljeni „čame“ u nekoj sobici, zaboravljeni od svih. Sjetimo se i brojnih hrvatskih branitelja koji su sebi oduzeli život uslijed razarajućih posljedica PTSP-a. Sada kad imamo Hrvatsku, zahvalimo svim hrvatskim braniteljima na njihovoj nesebičnoj žrtvi.

Na žalost, u Hrvatskoj postoje i oni koji su davali nehumane otkaze hrvatskim braniteljima. Jedan od njih je i Josip Držaić – ravnatelj Uriha, ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba. Podsjetimo se, Josip Držaić je dvojici hrvatskih branitelja – Vlatku Klariću i Zlatanu Osmanoviću dao otkaze i to dok su bili na bolovanju! Zlatan Osmanović je čak otac četvero djece! I Klarić i Osmanović, kao i njihove obitelji crkavaju od gladi! Ali, zato Josip Držaić, ravnatelj Uriha uživa iznadprosječnu plaću. Branitelj Vlatko Klarić je, ispunjavajući svoju građansku dužnost, Uskoku i policiji prijavio brojne sumnje o malverzacijama u Urihu. Budući je Uriho javna ustanova od javnog interesa koja se financira sa čak 30 milijuna kuna novca poreznih obveznika, Klarić se obratio i hrvatskoj javnosti, jer je smatrao da javnost ima pravo znati kako se troše novci poreznih obveznika u javnoj ustanovi Uriho. Tako je npr. u Urihu jedan natječaj težak 200 000 kuna trajao samo jedan, jedini dan! No, ravnatelj Uriha Držaić tvrdi da su u Urihu svi papiri kao i poslovanje čisto.

No, Josip Držaić je svekolikoj hrvatskoj javnosti poznat i po tome što je ono što je REZERVIRANO ZA INVALIDE prepuštao privatnim firmama! Riječ je o rezerviranim ugovorima, odnosno poslovima vrijednima milijuna kuna. Umjesto da te poslove odrade invalidi, odrađivale su ih privatne firme. Na taj su način i milijuni kuna novca poreznih obveznika namijenjenih invalidima, završili na kontima privatnih firmi i to kroz tešku zlouporabu instituta rezerviranih ugovora. A invalidima bi i te kako dobro došao taj novac! Iskusni istraživački novinar Ivan Pandžić se posebno bavio tematikom rezerviranih ugovora te naznačio Josipa Držaića glavnim krivcem što je novac završio u privatnim džepovima.

Ne zaboravimo ni to da su se pod ravnanjem Josipa Držaića u Urihu zaposlile i kćeri Urihovih dobavljača, kao i kći članice upravnog vijeća Uriha, a s druge strane invalid Marko Blažević je ostao bez posla u Urihu, te je i dan danas bez posla. Pravo je pitanje kako uopće preživljava.

I tako, dok su navedeni hrvatski branitelji dobili otkaze, Josip Držaić je i dalje ravnatelj Uriha i uživa jako veliku plaću. Kažu da je pravda spora, ali, dostižna. U Urihu se provodi dugogodišnje kriminalističko istraživanje povodom brojnih kaznenih prijava. Nadajmo se da će odgovorni za nečasne radnje biti privedeni pred lice pravde, te da će, na kraju, pravda pobijediti te da će se dvojica hrvatskih branitelja koji vode radne sporove protiv Uriha vratiti na posao.

Vlatko Klarić, hrvatski branitelj i zviždač T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code