DRŽAIĆU, NIJE LIJEPO LAGATI

DRŽAIĆU, NIJE LIJEPO LAGATI

30. rujna, 2012.

 

0f83b7bf8a8a8e4842605d4e62d5f10d 700x550Još jedno otvoreno pismo ravnatelju URIHO-a

Piše: Vlatko Klarić

 

Dao si meni i Osmanoviću otkaz. Evo, baš gledam tvoj potpis na otkazu. Pa šta onda pričaš da mi nisi dao otkaz – kad jesi! I Osmanović i ja smo hrvatski branitelji, dao si nam otkaze na bolovanju. Kome god to kažem križa se i kaže da je to nemoguće. Ako te je sram zbog toga, nisi nam trebao davati otkaze. Držaiću, nije lijepo lagati.

Pogotovo ako si javna osoba.  Možda široj javnosti nisu poznate sve funkcije koje obnašaš:  ravnatelj Uriha, , predsjednik Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom, predsjednik udruge Osvit, visoko si pozicioniran i u Hrvatskom paraolimpijskom odboru. To su odgovorne funkcije, od nositelja tih funkcija se očekuje da govori istinu. Što ti onda znači ona stupidna rečenica  „… a otkaz će dobiti kad mu bolovanje istekne“. Pa čovječe, portal Dnevno.hr je objavio slikom moj otkaz! Koga ti radiš budalom?

SUMNJIVI MILIJUNSKI UGOVORI       

Ako su papiri o poslovanju Uriha čisti, kao što tvrdiš, šta se onda uopće uznemiravaš zbog jednog portira i jednog frustriranog referentića.  Mi ti nećemo uzimati Urihovu zemlju, a ti reci nadležnima tko se to želi dočepati hektara Urihove zemlje. Dužan si prijaviti policiji grabežljivca koji želi Urihovu zemlju.   

Ja npr. mislim da Urihova pravna služba može i sama odrađivati poslove, a ne da se plaćaju novci nekim vanjskim suradnicima, prije je to bila odvjetnička kuća Vidmar, a sada odvjetnik Mateković. Za njega sam čitao da poslove u Urihu dobiva izravnom pogodbom, mimo natječaja. A to porezni obveznici plaćaju iz svog džepa.

Na jednom portalu tvrdiš da Uriho ne prepušta rezervirane poslove podizvođačima. Ali, vidiš, zato postoje zviždači!  Zahvaljujući njima, milijunski ugovori koje si potpisivao s poddobavljačima su javno objavljeni, ma to je vidjela cijela Hrvatska! Cijela Hrvatska je vidjela što je to proizvod koji ne proizvodi Uriho već privatni poddobavljači. Npr. „Kom trade“ iz Zaprešića. I ti si iz Zaprešića.

KAŠNJENJE NA POSAO

Kažeš da se Uriho „krpa kako može“. Ja mislim da 30 milijuna kuna godišnje od grada Zagreba i nije tako malo. A moglo bi se to i pravednije raspodijeliti. Taj se novac od grada dobiva isključivo zbog invalida. Pa kako onda velik broj njih u Urihu ima ispod 3000 kuna plaće, a ti, čujem, čak 18 000! Invalidi dolaze na vrijeme na posao, a ja sam svojim očima godinama gledao kako kasniš preko sat vremena na posao, iako dolaziš sa službenim autom. To je teško kršenje radne obveze, ti si zbog toga zaslužio već odavno otkaz, a ne Osmanović i ja. Ti uopće ne evidentiraš svoj dolazak na posao, „ne provlačiš karticu“. Ako mogu invalidi provlačiti karticu, pa možeš valjda i ti, nisi ti ništa bolji od njih.

Meni se čini da je tebi super u Urihu, a da se invalidi „krpaju kako mogu“. T

Držaić-otkaz-1 Small

Džaić otkaz-2 Small

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code