DOSTA JE VIŠE FRANJKOVIĆA I HDZ-a U RAKOVICI

DOSTA JE VIŠE FRANJKOVIĆA I HDZ-a U RAKOVICI

11. travnja, 2013.

 

leko vukovic

Ivan Vuković iz SDP-a najavljuje investiciju od 50 milijuna eura

Piše: Milan Pađen

Kako se bliže lokalni izbori u Rakovici, tako se zahuktava predizborna retorika. Burne su reakcije lokalnog SDP-a na tekst o najdugovječnijem načelniku u Hrvatskoj Franji Franjkoviću (HDZ), koji je već 20 godina načelnik Općine Rakovica. Čelnik lokalnog SDP-a Ivan Vuković ,otac Igora, Tomislava i Helene, hrvatski dragovoljac, okupio je, kako on kaže, vrlo jak tim, s kojim će maknuti Franjkovića s čela Rakovice. Vuković ističe da temeljni cilj politike mora biti zaustavljanje depopulacije u Rakovici, jer je prošle godine rođeno samo devetero djece. Ako dođe do promjena na čelu Općine, poticat će se poduzetništvo, javno i privatno partnerstvo koje je sada zanemareno, suradnja s NP Plitvička Jezera, te s resornim ministarstvima i vladajućom koalicijom. Dosadašnju dobru komunikaciju s NP Plitvička Jezera, dolaskom novog menadžmenta trebamo iskoristiti i dodatno unaprijediti, kaže Vuković. U svrhu proširenja turističke ponude poticat će se kvalitetni luksuzni hotelski smještaj, seoska domaćinstva, tj. seoski turizam s izvornom arhitekturom koji podrazumijeva smještaj te autohtonu hranu, kao i avanturistički sportovi koji su prihvatljivi za okoliš – biciklizam, jahanje, planinarenje, penjanje, speleologija. Poticat će se i proizvodnja zdrave hrane, proizvodnja mesa i mliječnih prerađevina, pogotovo sira koji je tradicionalni proizvod ovih krajeva, a čija je proizvodnja i prodaja zanemarena u posljednje vrijeme, naglašava SDP-ov kandidat za načelnika Rakovice.

 

POMAŽE I JOSIP LEKO

 

-Nezadovoljni smo time što je u Rakovici napravljeno u posljednjih dvadeset godina, argumentirano to tvrdimo. Franjković svih ovih godina radi na samopromociji, a to Rakovici ne treba. Moj tim ima snage, znanja i volje da to promijenimo. Politiku kontinuiteta zamijenit ćemo politikom promjena. HDZ u Rakovici obmanjuje ljude jer nisu već dugo ništa novog i dobrog napravili. Zanima me što će Franjković raditi kad ne bude načelnik?! Ja odnedavno radim u NP Plitvička Jezera kao čuvar prirode i uživam raditi ondje s tim mladim dečkima. Mi imamo program kojim ćemo srušiti HDZ u Rakovici, imamo ljude koji to mogu i past će konačno i HDZ-ov bastion u Rakovici. Konačno smo uspjeli otvoriti dječji vrtić u Drežničkom Selištu, ali cijene od 800 kuna po djetetu za smještaj u vrtiću smatramo neprihvatljivim i to ćemo prepoloviti kada dođemo na vlast. Svaku općinsku kunu moramo dobro rasporediti i moramo pomoći mladim ljudima da ostanu u Rakovici. U mom timu su predsjednik hrvatskog Sabora Josip Leko, koji mi puno pomaže, ravnateljica NP Plitvička Jezera Lidija Bertović, Anđelko Novosel, Davor Bernardić, dva saborska zastupnika Josip Benčić,ujedno i kandidat za gradonačelnika Karlovca, kao i Damir Mateljan, te vrlo kvalitetni ljudi iz Rakovice, među kojima bih izdvojio Željka Šimića, koji će, ako Bog da, biti moj zamjenik. Priznat ćete, ovakav tim malo tko može okupiti – pojašnjava Vuković.

-Načelnik Općine Franjković ističe da se ne boji SDP-a, a trebao bi se bojati. To je ta, već tradicionalna HDZ-ova bahatost, koja nas je i dovela tu gdje smo. Primjer njihovog rada je i Poduzetnička zona u Grabovcu, koja nije ni zapravo pokrenuta, a već je tu potrošeno preko tri milijuna kuna. Što će u Grabovcu biti, samo Bog zna! Ta Poduzetnička zona je već u startu neisplativa, ona sama sebe ne može financirati. Njima je samo važno dobiti izbore i četiri godine ništa ne raditi. Nama je svaki dan i svaka minuta važna jer već kasnimo, jer ako ovako nastavimo tko će živjeti u Rakovici za dvadeset, trideset godina?! Ako dobijemo vlast u Rakovici, s jednom partnerskom tvrtkom iz Vukovara, napravit ćemo Eko-selo Grabovac i luksuzne smještajne jedinice. Ta investicija bi bila teška oko 50 milijuna eura. No, prije svega moramo riješiti snabdijevanje vodom što je rak-rana rakovičkog turizma – ističe Vuković.

 

STANOVI U OPĆINSKOJ ZGRADI

 

No, rakovički SDP će imati velikih problema preuzeti vlast, jer je lokalno biračko tijelo već tradicionalno naklonjeno HDZ-u. No, tajnik rakovičkog SDP-a Željko Šimić tu ne vidi problem.

– Mi u svom timu imamo i magistra ekonomije i niz kvalitetnih ljudi, kvalitetnih Rakovičana i nema šanse da se nekoga bojimo. Bolje da nas mrze zbog onoga što jesmo, nego da nas vole zbog onoga što nismo, kaže Šimić.

-Vuković kaže da u Rakovici vlada antipoduzetnička klima, već je nekoliko puta rekao načelniku Franjkoviću, da bi barem jednom godišnje trebao okupiti lokalne poduzetnike i zahvaliti im na svemu što čine za Rakovicu, no on to, kaže vodeći rakovički SDP-eovac, ne želi učiniti. – Mi se bavimo turizmom, a u Rakovici još ima mjesta bez pristupa brzom internetu, satelitske televizije se mogu gledati samo u strogom centru Rakovice, a mi imamo načina kako to popraviti. Moramo pomoći mladim obiteljima da ostanu u Rakovici i staviti općinsku zgradu s pet stanova u funkciju…. Stambeno zbrinjavanje mladih nam mora biti prioritet i moramo darovat općinsko zemljište mladima kako bi riješili svoje stambeno pitanje i ostali u Rakovici na dobrobit svima, veli Šimić. – Argumentima ćemo “pomesti” lokalnu garnituru s vodećih pozicija u Rakovici, zaključuje predsjednik lokalnog SDP-a Ivan Vuković

U Rakovici, očito, predstoji žestoka bitka za vlast! Bit će to borba za, kako se ono kaže, do posljednjeg birača! T

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Lepi
  #1 Lepi 22 svibnja, 2013, 20:39

  Koje bombe pa Boško Buha je mala beba za ove naivce iz partije. Dečki moji pokosite vi travu u Rakovici i ostavite politiku pametnim ljudima

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. drugarić
  #2 drugarić 11 svibnja, 2013, 10:25

  E moj Lugariću ,
  Zašto si i na listi za Općinskog vjećnika kad si tako uvjeren u pobijedu na lokalnim izborima.
  Znači da ni sam ne vjeruješ u sebe a kako onda da ti netko drugi vjeruje.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Tihomir Šimić Zadar
  #3 Tihomir Šimić Zadar 12 travnja, 2013, 23:59

  Ovako se radi u Zadru !
  U sklopu službene posjete Republici Hrvatskoj, u četvrtak, 18. travnja 2013. u Zadarsku županiju dolazi švedski kraljevski par, Nj. V. kralj Carl XVI. Gustaf i kraljica Silvia.

  Kraljevski par će se za vrijeme službene posjete Zadarskoj županiji sastati s visokim dužnosnicima, a u pratnji kraljevskog para će biti i predstavnici švedske vlade i kraljevskog dvora koji će zajedno obići staru gradsku jezgru grada Zadra, Muzej antičkog stakla, Svetište Sv. Šime i OPG Škaulj u Nadinu.

  Cilj ove posjete je proširenje i unapređenje izvrsnih bilateralnih odnosa Hrvatske i Švedske.

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Tihomir Šimić Zadar
  #4 Tihomir Šimić Zadar 12 travnja, 2013, 23:40

  Svi če te vi napravit tortu od ovce !!!!!!!!!!! Nemate zemljišta za bilo šta napravit ! Samo laprdate ! Ja ču vam napravit nered kojeg nečete biti ni svijesni a samo iz razloga jer sam toliko lošeg u zadnjih šest godina doživio u vašoj općini . Možete se žalit kome oćete al od sedmog miseca kad uđemo u EU niko vas neće ništa ni pitati . Dok sam vas molio da vam napravim nešto dobro samo ste me napravili budalom pred investitirima a sad dolazi vrijeme naplate i to zahvalite naćelniku koji kaže da sam jebivjetar .Jadnićak mora radit desetljeće da bi digao plaće koliko sam ja tu uložio i onda pametnjaković kaže da sam se doša tu zezati .U cijeloj Hrvatskoj HDZ je uvik najaći i ostaće najaći u Zadru al tu tko jes nebi mu dao da mi pričuva da nekažem što ! Misle neki da su boga uhvatili za neznam što al svemu dođe kraj . Mene neki nevole iz razloga jer istina najviše boli !

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. boss
  #5 boss 12 travnja, 2013, 09:55

  SDP Rakovica je bolji, samo još nije dobio priliku da to pokaže. Srećom! Inaće bi prošli kao Hrvatska s Milanovićem

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. rvat
  #6 rvat 11 travnja, 2013, 20:20

  Lugarić spominje da će nas drugovi i SDP pomaknuti. samo bojim se plana 21 i pomaka kako su pomaknuli gospodarstvo na državnoj razini

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Tihomir Šimić Zadar
  #7 Tihomir Šimić Zadar 11 travnja, 2013, 19:48

  Vukoviću moj ! Ako dobiješ na izborima od tebe ču tražiti prava koja me sljeduju i ako ih ne ostvariš budi siguran da ču te privatno tužit i ima da radiš posa po zakonu . Molim boga da ti i Franjković to neshvatite ozbiljno da vas zeznem za milionsku tužbu a to je blizu !!!!! Živjeli poreznici koji uplačuju o općinski proračun ! Pazi što obečavaš ! Što kažeš molim te da to i ispuniš jer protivno biće i sankcija pogotovo kad uđemo u EU . Bolje manje obećaj više daj nego obratno .Neka bolji pobjedi !

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. fajter
  #8 fajter 11 travnja, 2013, 10:44

  To dečki, dragi Hrvati, da ne bi bilo šuti i plati daj glas za bolje sutra za SDP Rakovica!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code