DOROTHY, FLYING RABBIT, BREAK DOWN i ATLETSKI GRAĐANIN U SAXU

DOROTHY, FLYING RABBIT, BREAK DOWN i ATLETSKI GRAĐANIN U SAXU

29. ožujka, 2012.

Piše: Ognjen Milošević

U uobičajenoj atmosferi Saxa kada je riječ o demo bendovima, posjećenost je bila na nezavidnoj razini. Ponešto prijatelja i slučajni prolaznici bili su jedini posjetitelji kluba hrvatskih glazbenika. Prvi bend večeri bio je Dorothy, pomalo ocvali bend koji svira mješavinu hard rocka, s primjesom metala, i mogli bi to nazvati, yu rocka. Što se tiče tehničke izvedbe lead gitarista, sve je bilo ok, no u njegovim solažama nekako se nije mogao izbjeći osjećaj već viđenosti kao i pjesmama sastava. Prateća ritam sekcija, koju su činili neizostavni bubnjevi i bas gitara, bila je korektna kao i pjevač koji se svojski trudio dočarati pomalo patetične tekstove svojim scenskim pokretima.

Idući bend Flying Rabbit zvučao je kao tradicionalni hard rock metal bend čiji su članovi na istim instrumentima kao i prethodna grupa, izvodili svoje pjesme na hrvatskom i engleskom s većom suverenošću i energijom koje su se i preslikavale na njihovu muziku i popravljali dojam nakon prvog benda. Oni su zvučali potkovanije i bolje, što su i pokazali na pozornici razinom energije te sviračkim i pjevačkim umijećem.

Treći bend večeri bio je Break Down koji se na početku činio kao još jedan srednjoškolski bend koji izvodi stvari na engleskom ali strastveni pjevač i lead gitarist, svojim je sviranjem i pjevanjem pokazao svoj potencijal i spretnost u vokalnom kao i muzičkom smislu. Prateći tročlani bend bubnjeva, bas gitare i ritam gitare, radio je na zvuku koji je podsjećao na takozvani suvremeni rock s primjesama rocka sedamdesetih i na trenutke su podsjećali na svjetsko poznate The White Stripes. Ironično je da je pjevač najavio obradu upravo tog benda koja je zvučila lošije od nenajmašovitijih ali ipak dovoljno zanimljivih autorskih stvari. Dojam o srednjoškolskom bendu još više je učvršćen kada je ritam gitarista preuzeo vokale i solažu na pjesmi koju je prethodno najavio rekavši kako je posvećena njegovoj majci.

Četvrti bend Atletski građanin bio je zahvalna muzička promjena sa ska ritmovima, a taj bend sačinjen od trube, bas gitare, bubnjeva, gitare i pjevača, korektno je uspio zaplesati malobrojne posjetitelje kluba.

Sva četiri benda imala su svoje poneke trenutke zanimljivosti ali na kraju nisu ponudili nešto stvarno zanimljivo i autentično. Mora se priznati kako su se neki pojedinci više isticali od drugih no, sve u svemu, bio je samo jedan očekivani utorak demo bendova u Saxu. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code